Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Na korak do ostvarenja sna

Pojedinim čitaocima "Vesti" i ljudima dobrog srca potresna sudbina samohrane majke Radmile Drljače (43) i njene dece Dražena, Klaudije, Dijane i Nemanje, nastanjenih u Vranju, dobro je poznata. Pomagali su im u najtežim trenucima, jer je ova nesrećna žena tokom svog života iskusila mnogo nedaća.

www.divac.com
Radmila Drljača sa decom

Počevši od trenutka izbeglištva iz Bihaća, porodičnog nasilja, razvoda, muke za koru hleba, kao i do toga da ona i deca nemaju krov nad glavom. Mnogi plemeniti zemljaci širom sveta, posredstvom Humanitarnog mosta zdušno su priskočili u pomoć, međutim, akcija je nakon nekog vremena stala, a Radmila je morala da nastavi hrabro borbu sa teškom svakodnevicom kako zna i ume.

Za pomoć Radmili

Svi ljudi dobrog srca koji žele da pomognu zbrinjavanje Radmile Drljače nastanjene u Vranju i pomognu da konačno ima sopstveni krov nad glavom, mogu to učiniti donirajući sredstva direktno Fondaciji Ana i Vlade Divac. Postoji više načina na koji to mogu učiniti, kako iz inostranstva, tako i iz Srbije, a svi detalji nalaze se na njihovom sajtu: www.divac.com/donacije. Naravno, kao i uvek na usluzi je i Redakcija "Vesti".

Tračak nade za ovu porodicu usledio je tri godine kasnije od kada smo prvi put pisali o Radmilinim mukama. Zasluga za to uveliko pripada Fondaciji Ana i Vlade Divac, koja je preuzela na sebe da ovoj nesrećnoj ženi konačno obezbedi sopstveni krov nad glavom, time njenu porodicu stavi na noge i konačno započnu srećniju životnu etapu.

"Kuća koju je Radmila identifikovala kao pogodnu za smeštaj nje i dece čime bi bili obezbeđeni dostojanstveni uslovi za život i novi početak za porodicu, nalazi se u Vranju. Cena kuće je 15.000 evra. Kuća ima 80 kvm, tri sobe, kupatilo, kuhinju, dnevnu sobu i okućnicu. Fondacija Ana i Vlade Divac već godinama ima dve donatorske kutije na Aerodromu Beograd. Sva prikupljena sredstva od putnika koji ostavljaju svoje dobrovoljne priloge na aerodromu se koriste za stambeno zbrinjavanje izbeglih i interno raseljenih lica. Fondacija je na ovaj način sakupila 9.000 evra. Grupa donatora iz Holandije najavila je učešće u projektu u iznosu od 2.000 evra, tako da nedostajući deo za kupovinu kuće iznosi 2.500 evra" - ističu u Fondaciji Ana i Vlade Divac.

Kako Radmila sa četvoro dece živi kao podstanar u Vranju, a ima oštećenje vida (usled povreda nastalih nasiljem, dioptrija na oba oka je -15) umnogome ograničava spektar poslova koje može da radi. Nema stalno zaposlenje, kao i njen najstariji sin, dok troje dece i dalje idu u školu.

Ova petočlana porodica živi od socijalne pomoći koja mesečno iznosi oko 215 evra. Od toga Radmila redovno plaća najam kuće u kojoj žive i račune za komunalne usluge (ukupno 180 evra). Ona i njen najstariji sin rade sezonske poslove, čišćenje, fizičke poslove. Od tog prihoda se trude da obezbede uslove za redovno školovanje troje mlađe dece.

Više je nego očigledno da ova porodica sama ne može da se izbori sa teškom svakodnevicom, a krov nad glavom bi većinu njihovih problema rešio. Fondacija Ana i Vlade Divac je na korak do cilja, ali im je potrebna podrška, kako bi Radmila i deca pre zime bili u svome toplom domu. Zato još jednom pozivamo naše dobre čitaoce, koji mogu i žele, da pomognu Radmili Drljači, kako bi nakon mnogo godina nesreća i muke konačno imala razlog da joj osmeh ne silazi sa lica.
 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pomoć za 44.000 duša
HUMANITARNI MOST U pravi čas - za kiriju
HUMANITARNI MOST Oterali glad s kućnog praga
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online