Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 01.10.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: V. Sekulić A

Hvala što mislite na nas

Vredna pomoć od 150 evra N. N, parohijana srpske pravoslavne crkve Sveti Sava iz Pariza, proteklih dana stigla je na adresu trošnog kućerka samohrane majke Vuke Barbu (39) iz Mramorka kod Kovina i njeno troje mališana, blizance Davora i Dijanu (9), kao i malog Savu (2), obolelog od tumora na mozgu. Koliko je samo radosti donela, možda najbolje govori i to što njena dečica nisu skidala osmeh s lica. Ne samo zbog novca koji im je stigao od nekoga koga ni ne poznaju, nego što je taj neko imao razumevanja za njihovu muku.

V. Sekulić
Donacija dobro došla: Trošni kućerak Vuke Barbu

- Hvala po stotinu puta toj dobroj duši ko god da je. Ova pomoć daje nam na znanje da nismo sami, a to često znači više od bilo čega na svetu. Videli ste i sami u kakvim uslovima živimo, svaki prilog za nas je i nada da ćemo jednog dana imati sopstveni krov nad glavom i da ćemo živeti u uslovima dostojnih svakog čoveka. Stiglo je hladno vreme, a sa njim i muke kako da zagrejemo ledenu prostoriju u kojoj boravimo. Zato veliko i od srca hvala. Svaki poklon gledamo kao dar sa neba. Neka dobri Bog našim dobrotvorima podari dobro zdravlje, svaku sreću i blagoslov u životu - rekla je u dahu Vuka Barbu i dodala:

- Moram još jednom da pomenem i da ogromnu zahvalnost dugujem Stanki Dudić iz Crne Gore koja nam skoro svakog meseca pošalje pomoć. Da nije nje, jednog divnog čoveka iz Nemačke i familije iz Australije koja nam je prethodno slala pomoć, mi bismo se mučili i bili u mnogo goroj situaciji. O lekovima za Savu, odlascima na kontrole, školskom priboru, knjigama, odeći i obući, pa i hrani, mogli bismo samo da sanjamo. Zato veliko i od srca hvala svima koji nam pomažu i koji su nam pomagali. Njihovo dobročinstvo i razumevanje nikada nećemo zaboraviti, jer su nas spasli golemih muka.

Dobri đaci

- Moram da pohvalim svoju dečicu, jer su mi blizanci dobri, poslušni i trude se da u školi imaju što bolje ocene. Zato mi je bilo i mnogo drago što smo njihov rođendan obeležili kako treba, zaslužili su to posle svega što su doživeli. Sava mi je, naravno, najveća briga. Imao je česte napade. Lekari za sada samo prate njegovo stanje. U decembru će imati snimanje, pa ćemo videti da li će morati još jednom da operišu tumor u njegovoj glavici. Molim Boga da sve bude u redu, a uz ovako dobre ljude, nadam se i da hoće - ispričala je Vuka.

Podrška čitalaca "Vesti", jedinih koji su imali sluha za njenu muku, donosi joj spokoj, ali sve dok žive u kući njenog bivšeg svekra, kako kaže Vuka, mirni neće biti. Posebno zbog pretnji koje joj upućuje porodica bivšeg muža. Socijalni radnici ne žele i ne mogu da joj pomognu i zato je ova majka u posebno nezavidnoj situaciji.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Nastavlja humanu misiju
HUMANITARNI MOST Malo je reći hvala...
HUMANITARNI MOST Pomoć koja zlata vredi
HUMANITARNI MOST U pravo vreme i na adresu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online