Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 22.06.2017.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Privatna arhiva A

Olakšali muke, doneli radost

Gde se jedna vrata zatvore, neka druga se otvore, i to je izreka koja se u nebrojeno slučajeva dokazala tačnom.

Privatna arhiva
Namirnice, sredstva za higijenu i kozmetiku dobilo desetine porodica

Na ličnom primeru, u istinitost ove tvrdnje uverila se i Mionka Nikolić, predsednica Odbora za ljudska prava Majdanpek.

Budući da su u ovom kraju mnoge porodice ostale bez ikakvih primanja, mahom zbog propadanja nekada najvećih kompanija, a službe socijalne zaštite ne mogu da odgovore na potrebe osiromašenog stanovništva, ova nevladina organizacija, odlučila je da nešto preduzme po tom pitanju.

Ipak, samostalno nemaju dovoljno snage da pomognu preko 3.000 najugroženijih sa ove teritorije, zbog čega su se posredstvom "Vesti" obratili za pomoć našim plemenitim čitaocima širom sveta, ali i drugim organizacijama koje bi mogle da im pomognu. Iako je odziv naših humanih pojedinaca iz dijaspore izostao, Slovenački poslovni klub, kao društveno odgovorna organizacija, u međuvremenu, reagovao je odmah.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Privatna arhiva

- Predsednica Slovenačkog poslovnog kluba, gospođa Danijela Fisakov, na mene je ostavila snažan utisak, već prilikom prvog telefonskog razgovora. Kako sa stanovišta funkcije tako i kao žene sa empatijom prema onima koji nemaju dovoljno. Gospođa Fisakov i njena saradnica, gospođa Tamara Sarić, bile su veoma odlučne u želji da se pomogne ljudima koji nemaju dovoljno, naročito porodicama sa decom. Reagovale su odmah. Nakon nekoliko dana, pristiglo je deset radijatora, koji su donirani porodicama sa decom - ispričala je našim novinarima Mionka Nikolić, predsednica Odbora za ljudska prava Majdanpek.

Podrška Slovenačkog poslovnog kluba time nije bila završena.

Računi za pomoć

Svi oni koji žele da dalje podrže rad ove humanitarne organizacije i priključe se njihovoj akciji Dobročinstvom protiv gladi mogu to učiniti na adresu: Za NVO Odbor za ljudska prava - Majdanpek, Mionka Nikolić, predsednica, Zmaj Jovina 5, 19250 Majdanpek, Srbija, broj mob. 00381 63 85 65 587, a računi Odbora za ljudska prava - Majdanpek se vode kod Komercijalne banke: IBAN RS35205007080003627340, SNjIFT KOBBRSBG, dinarski račun: 20569503-32. Naravno, na usluzi je i Redakcija "Vesti".

U martovskom broju njihovog Biltena, uputili su i apel, kojim je Klub pozvao članove i prijatelje da prema svojim mogućnostima pomognu akciju koju sprovodi Odbor za ljudska prava Majdanpek.

Privatna arhiva

- Donacija je stigla krajem prošle nedelje, na radost svih koji su očekivali. Sadržaj prikupljene robe je bio veoma raznovrstan, od bogatog asortimana pekarskih proizvoda kompanije Don Don, prehrambenih namirnica, sredstava za higijenu, kozmetike za bebe i školskog pribora do računara. Takođe je bilo novčanih donacija, namenjenih za sprovođenje humanitarnih aktivnosti Odbora. Kao i obično, deca su se najviše radovala raznoraznim pecivima, flomasterima i svemu što se ne može kupiti u Majdanpeku, a nedostupno je i zbog uslova u kojima žive. Bar jedan dan se razlikovao od ostalih. Veoma sam zahvalna Slovenačkom poslovnom klubu i svim učesnicima akcije. Iskoristila bih ovu priliku da se zahvalim i kurirskoj službi Citdž Express, koja je, kao i prethodnih godina, podržala naše humanitarne aktivnosti besplatnim prevozom robe - istakla je Mionka Nikolić.

Važna spona

- Trudimo se da svake godine organizujemo bar jednu do dve akcije humanitarnog karaktera među svojim brojnim članovima. Kako smo spona između slovenačkih i srpskih poslovnih kompanija, možemo tada da računamo na njihovu podršku. Tako smo ovog puta rado izašli u susret Odboru za ljudska prava Majdanpek, svesni teške situacije u Srbiji, gde su deca posebno ugrožena. Drago nam je da smo bar malo pomogli - kazala je za "Vesti" Tamara Sarić iz Slovenačkog poslovnog kluba.



 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Susret nepoznatih prijatelja
HUMANITARNI MOST Od Amerike do Kosova
HUMANITARNI MOST Čekala goste, a stigao dar
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online