Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 16.05.2017.
18:17
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Vesti A

Ne bledi sećanje na Majku hrabrost

Vreme neumitno prolazi, a sećanja ostaju kao zalog za budućnost. Podvig Jelene Trikić, Majke hrabrost koja je dala svoj život da bi na svet donela sina Nikolu, čitaoci "Vesti" ni nakon gotovo pet godina ne zaboravljaju.

Vesti
Jelena sa Nikolom u porodilištu

Njihov miljenik Nikola, sada četvoroipogodišnji dečak, svako malo ih ponovo podseti na nadljudsku hrabrost svoje majke Jelene i ponovo ih osvoji svojim neodoljivim osmehom na stranicama "Humanitarnog mosta". Uz njega su otkako se rodio, a Nikola će jednog dana shvatiti veličinu i značaj ljudske velikodušnosti.

Rajka Tarlać iz Australije ne propušta priliku da Nikoli pošalje svoj velikodušni dar. Ovoga puta darovala je malom Nikoli 200 australijskih dolara.

- Hvala do neba Rajki Tarlać! Sve što bih rekao ili poručio toj ženi malo je za njenu količinu humanosti i ljubavi koju je pokazla svih ovih godina, stojeći uz nas i pomažući nam nesebično - rekao je Nikolin otac Goran Dunović.

- Nikola iz dana u dan pravi nove nestašluke, fali mu društvo vršnjaka i zato bi uskoro trebalo da krene u vrtić i obavljamo poslednje pripreme za to. Nikola voli da crta i piše, ali pokazuje i dar za jezike. Engleske reči izgovara jednako dobro kao i reči na maternjem jeziku, čak i peva pesme na engleskom - kaže otac Goran, koji ga redovno vodi u Drvar na groblje gde je sahranjena njegova majka Jelena.

Uzaludna borba

Radio Drvar proglasio je 25. oktobra 2012. godine Jelenu Trikić ličnošću godine.
- Jelena, želimo da dobiješ i ovu bitku - poručivali su Drvarčani, koji su se u velikom broju javljali sa željom da nekako pomognu, ali im želje, nažalost, nisu uslišene.
Goran kaže da je Jelena želela da živi za njihovog sina, ali da poslednji put kada su joj sestre donele Nikolu nije imala snage ni da podigne glavu i da ga poljubi.
Porodica Dunović izbegla je iz Ključa u Prijedor, gde je menjala kuću za sličnu onoj u Ključu.

-Nikola zna da je tu njegova majka i svaki put traži da sam upali sveću za nju - dodaje Goran.
Jelena Trikić odbila je lečenje citostaticima zbog teške dijagnoze tumora na mozgu kako bi ostvarila svoju najveću želju da postane majka i na svet donese zdravo dete.

Umrla je 18. novembra 2012. godine kada je Nikola imao nešto više od mesec dana. Za to kratko vreme, koliko je provela sa njim, udahnula mu je što je više mogla svoje ljubavi.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Draga Rajka, hvala neizmerno
HUMANITARNI MOST S novim cipelicama u školu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online