Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 04.05.2017.
18:00
D. N. P. - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Tri godine svesrdne podrške

Nedavno pristiglu vaskršnju donaciju od 120 australijskih dolara ( u dinarskoj protivvrednosti ) uz toplo pismo i čestitke radosti i ljubavi, reporteri "Vesti" uručili su i Nikoli Matkoviću (14), đaku-pešaku iz Vučinića kod Novog Pazara.

D. N. Petrović
Hvala Joksimovićima od srca: Nikola Matković sa ocem Ljubomirom

Na ovog odličnog učenika Osnovne škole "Dositej Obradović" u Osaonici, mislili su Ljiljana i Slobodan Joksić iz Sidneja, dobrotvori koji su i ranije pomagali Nikoli, ali i drugim đacima-pešacima i ljudima u nevolji iz ovog dela Srbije. U zabitom Vučiniću, u starom i oronulom kućerku, Nikola živi sa ocem Ljubomirom i majkom Jevrosimom koji su ga, u teškoj nemaštini, dok nije počela da pristiže pomoć čitalaca "Vesti", jedva prehranjivali i izdržavali. Po dar iz daleke Australije došao je u Novi Pazar, zajedno sa ocem Ljubomirom, čim mu se ukazala prilika.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- U školi sve ide po planu. Jeste da mnogo pešačim, ali i dalje sam odličan đak i jedan od najboljih u razredu. Najviše volim biologiju i učestvujem na raznim takmičenjima gde uglavnom pobeđujem. Želja mi je da školovanje nastavim u novopazarskoj gimnaziji, a da zatim upišem studije biologije. Ko zna, možda se tokom vremena i promene moja interesovanja. Volim i anatomiju i kompjutere, pa ponekad razmišljam i o tome kako je lepo biti lekar ili programer - priča ovaj vrlo inteligentni i talentovani dečak koji zimi na časovima fizičkog "tuče" u šaku većinu svojih nastavnika.

- Hvala našim dobrotvorima Ljiljani i Slobodanu. Bog im dao sreće i zdravlja. Mnogo nam znači njihova donacija, jer mi drugih prihoda nemamo. Pošto nismo ni zdravstveno osigurani, često smo prinuđeni da lekove i lekarske preglede skupo platimo. Da nije dobrih ljudi koji nam ovako pomažu, ne znam kako bi preživeli - žali se Nikolin otac Ljubomir.

Nada se boljim vremenima

- Od prve reportaže u "Vestima" više ne gladujemo i mada još živimo u kućici sa zemljanim podom bez vode i kupatila, naš život znatno se promenio nabolje. Nadamo se da će doći dan kada ćemo moći da postavimo patos, promenimo crep, uvedemo vodu i stvorimo bar malo bolje uslove za život - poručuje mlađani Nikola.

Od čitalaca "Vesti" Nikola je u poslednje tri godine dobio: kravu, kozu, laptop, televizor, mobilni telefon, mnogo odeće, patike, knjige, školski pribor i više donacija za namirnice. Ipak, novac od Ljiljane i Slobodana Jokića iskoristiće za kupovinu namirnica, najpotrebnijih knjiga i novih patika.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Tri radosti u jednom danu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online