Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 12.03.2017.
18:00
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Priloge davali i oni koji nemaju

Dosta Miki Bauer iz Frankfurta do sada je nebrojeno puta pomagala nevoljnicima. Ali, život je uvek stavlja u nova iskušenja, pa pomoć ode tamo gde ni u snu nije sanjala.

Lj. Mudrinić
Pomoć stigla i starini iz Omarske: Ranko Majstorović

Tako je nedavno došla u situaciju da organizuje pomoć za iznenada preminulog Zorana Majstorovića (44) iz Marićke, koji je preko slovenačke firme radio u Nemačkoj. Za transport pokojnika u rodni kraj, Dosta je prikupila 1.670 evra, a potom je za pokojnikovu suprugu i dvoje dece prikupila još 1.100 evra. U akciji za preminulog Zorana Majstorovića Dosta je učestvovala sa 100 evra.

- Preko mojih prijatelja i poznanika, uspela sam u relativno kratkom roku da prikupim preko 2.770 evra. Prvo sam preko ljudi koje sam znala prikupila 1.670 evra za transport pokojnika, a potom još 1.100 evra za njegovu decu. Uz pomoć tog novca Zoran Majstorović je transportovan i sahranjen u rodnom kraju gde ima suprugu i dvoje dece - rekla je Dosta, dodavši:

- Prilog su davali i oni koji su slučajno kod mene svratili da im ispunim formulare ili nešto drugo na nemačkom napišem. Davali su čak i oni koji ni sami nemaju ništa, koji žive od socijalne pomoći ili imaju jako malu penziju. Tim ljudima se posebno zahvaljujem na učešću. Familija Majstorović neka od srca primi moje saučešće i neka ne zaborave da nikad nije umro onaj koga volimo, nego ostaje uvek u našim srcima - kaže Dosta.

Nije Dosta Bauer zaboravila ni porodicu Ranka Majstorovića iz Omarske, kojima je poslala 200 evra, kako bi ova siromašna porodica lakše prevazišla probleme koje im je donela zima i niske temperature. Zbog temeperaturnog minusa ovoj porodici su popucale vodovodne cevi, a motor koji pokreće vodenu pumpu, duže vreme je bio pokvaren, pa tako Majstorovići u kući nisu imali vode. Rankovom unuku Marku, Dosta je poslala 40 evra, a Desi Solar iz Jelićke, koja je duže vreme bolesna i bez ikakvih primanja Dosta je poslala 100 evra.
 

Poduža lista darodavaca

Učesnici akcije su i nekadašnji članovi Srpskog humanitarnog fonda iz Frankfurta: Dosta Bauer, dr Mihailo Rundo, Krsta Ristić, Momčilo Đurđević, Dragan Petković, Milenko i Nedeljka Čapljak, Ranko Marmat-Bauer, Savo Ratić, Ljubomir Đurić, Gabriela Kaiser, Slobodanka i Mile Stefanović, Čedo Pavlović, a priključili su se i: Antun Vukić, Stoja Prčac i Milenko Lukić, Božica Spadić i Miroslav Karan, Zoran Bogdanović i Jovanka Marmat, Dragana Masut, Ranka i Zlatko Radulj, Nena Tejić i Darko Puzigaća, Radojica Malenčić, Ibro Ramić, Autopflegefirma "Lukas" vlasnika Branka Marmata, Nevenka Knežević, Željko Buvač, Ljilja Prerad, Jelena Prerad, Dragan Prerad, Dusko Zrnić, Gojko Majstorović, Radenko Ćup, Drago Radivojac, Mićo Marković, Ranko Lazarević, Slađana i Duško Bakal, Pantelija Dudić, Vučeta Nikola, Slobodanka Jaćimović, Fadil i Đevida Porobić, Ranko Lukić, Stojanka Maksimović, Peter Bathon, Željko Spadić, radnici restorana Konstanza Pantelije Dudića, Slobodanka i Mile Stefanović i Sonja i Komunislav Radonjić.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Boluje, nikom ne kazuje
HUMANITARNI MOST Starina se veseli Božiću
HUMANITARNI MOST Zaboravio na bolest i godine
HUMANITARNI MOST Humani na delu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online