Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 15.02.2017.
18:00
K. NEDELjKOVIĆ - Foto: N. Đurović A

Deci i heroju zlehude sudbine

Potresna sudbina devetogodišnjeg Despota Lazića iz Bajine Bašte, koji od rođenja muke muči zbog neizlečive i retke genetske bolesti koju karakterišu otvorene rane i jak bol pri svakom dodiru, a za koju medicina još nema odgovor, dotakla je u srce i jednu plemenitu porodicu iz Londona.

N. Đurović
Uskoro u Bajinoj Bašti: Despot Lazić

Misleći na to kroz kakve sve strahote svakog dana prolazi ovo milo dete, koje nikome ništa nije skrivilo, kao i njegova porodica, osetili su potrebu da im pomognu. Obezbedili su 40 kutija specijalnih flastera, koje su ubrzo poslali put otadžbine.

Ova vredna pošiljka uz koju su malenom Despotu uputili i 50 funti, stigla je nedavno u beogradsko Dopisništvo "Vesti", ali to nije bilo sve. Pored pomoći za Despota, mislili su na još neke štićenike Humanitarnog mosta, pa su tako po 50 funti uputili i za 11-godišnju Nikolinu Petković, rođenu u Boru bez oba oka, 12-godišnjeg slepog Aleksandra Smukova iz Dobrinaca kod Rume i ratnog invalida Dejana Petkovića iz Čačka.

Privatna arhiva
Nije zaborvaljena: Nikolina Petković

Prispećem pošiljke i novčane pomoći za ove štićenike, naši reporteri zaduženi su da ispoštuju želju svojih čitalaca iz daleka na veliko zadovoljstvo.

Budući da bi Despota uskoro trebalo da posetimo i uručimo mu pomoć dobrotvora iz Australije i Nemačke, o čemu smo pisali, naša ekipa će uručiti i darove čitalaca "Vesti" iz Londona. Takođe, verno ćemo zabeležiti slikom i rečju kako ovaj dečak provodi dane, ali i šta će poručiti svojim dobročiniteljima iz sveta, koji neprestano misle na njega.

Prilog od 50 funti, u međuvremenu, prosleđen je na adresu 11-godišnje Nikoline Petković, nastanjene u Smederevskoj Palanci, koji je veoma obradovao njenu porodicu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Uvek se prijatno iznenadimo kada se neko od plemenitih čitalaca "Vesti" seti naše porodice, jer smo sa mnogima od njih prošli sve i svašta. I sad mi bude teško kada se setim prvih izbegličkih dana provedenih u borskom hotelu, gde nam se rodila Nikolina i kakav je to bio šok kada smo shvatili da će nam dete ceo život provesti u mraku. Zahvalan sam svima koji su nam pomogli da prebrodimo te teške dane. Ovaj novac će nam svakako dobro doći za život, s obzirom da smo i supruga i ja bez stalnog zaposlenja, a da pored Nikoline imamo i stariju decu Mladena (21) i Branku (18) o kojima brinemo. Iskoristio bih ovu priliku i da ih zamolim da ukoliko neko ima polovan laptop na Brajevom pismu, a više mu ne koristi i želeo bi da ga pokloni, da se seti moje Nikoline. Njoj bi to mnogo značilo za školu, jer iako je slepa ide u redovnu školu i bez toga joj je mnogo teže da uči. Nažalost, mi nemamo od čega da joj to obezbedimo, jer je veoma skupo, baš kao što ne možemo ni školovanje u specijalnoj školi - rekao je Nikolinin otac Jugoslav Petković, izbeglica sa Kosova, koji sa porodicom već više od šest godina živi u kući koju im je kupila HO Božur iz Čikaga u Smederevskoj Palanci.

Sledi još uručenja

Slepog Aleksandra Smukova, kome su oba oka amputirana zbog malignog tumora, novčani dar iz Londona od 50 funti, sačekaće u Dopisništvu "Vesti", dok ne bude završio radnu školsku nedelju, a za invalida Dejana Petkovića iz Čačka, heroja sa Košara, već je prosleđen na njegov kućni prag. Koliko su dobročinitelji iz Engleske obradovali ove nevoljnike i koliko im njihova pomoć znači, moći će da pročitaju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala, prijatelji naši
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online