Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 22.12.2016.
18:01
O. Đ. - Vesti - Foto: O. Đoković A

Slatki darovi za bolesne vršnjake

Dečica iz Sansa, 130 kilometra udaljenog od Pariza, veoma su marljivi i dobri đaci, a upravo su usavršili lekciju iz humanosti.

O. Đoković
Srpski podmladak iz Sansa

- Kao i svake subote, došla im je iz Pariza nastavnica Ljiljina Simić i na času objasnila šta znači biti human, kako se pomaže onome ko je u nevolji, kako dobro srce vredi više od novca. Naša deca su slušala, upamtila i reagovala - saopštava predsednik udruženja Šumadija Goran Radovanović.

Sa strane prisluškivali su roditelji, pa su se i oni podsetili lekcija o dobroti i pomogli svojoj deci da već ovako maleni - budu ljudi.

- Evo, seo sam u kola i u Parizu, u putnu agenciju Vojaž Rada, isporučio 30 kilograma svakojakih čokolada, u kutijama, u kesama, u dedamrazovskim folijama... Sve su to doneli đaci na Ljiljanin čas dopunske školice, a ja sam, evo, njihov kurir - objašnjava Goran, vidljivo ponosan što u njegovom mestu rođenja, u Sansu sa 28.000 stanovnika, rastu deca spremna na dobročinstvo.

O. Đoković
Ponosan: Predsednik udruženja Šumadija Goran Radovanović

Upisanih je 35 đaka od sedam do 14 godina, na času je redovnih 20, istina, nije niko odustao, ali uvek zbog nečega neko izostane. Kad se na času govorilo o humanosti, jer je domaći zadatak bio "slatki pokloni za bolesnu decu na Institutu majka i dete u Beogradu", za akciju koju godinama, uz Vojaž Radu, organizuje naš Parižanin Ilija Miki Vujović, svi su se odazvali.
- Na času su crtali i pisali pisma malim bolesnicima, sve su to poruke u veselim bojama. Ponosan sam na njih - uzdignute glave govori Goran.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Među đacima u dopunskoj školi na srpskom jeziku nalaze se i Goranovo (41) troje dece: Anastasija (14), Nemanja (9) i Tijana (7), a sa Banjalučankom mamom Svetlanom, čine lidersku porodicu u Sansu, koja se zdušno bori za očuvanje srpstva.

- To su u mene usadili moji roditelji, a ja želim da sav naš podmladak zna gde su im koreni. Hvala i učiteljici Ljiljani koja im je skrenula pažnju na dobrotu i, evo, iskazali su je prema teško bolesnim vršnjacima u matici - zaključio je Goran.

"Volite se ljudi"

- Moja deca u Sansu idu u privatnu školu, a ovde su sve privatne škole katoličke. U toj školi se uči da se vodi računa o drugima, o ugroženima, uče se da budu humani i da poštuju svakoga. Zato mi je posebno drago da u srpskoj školi imaju isto opredeljenje i da se, evo, kao sada, prilazi konkretnim zadacima. To je ono: "Volite se ljudi" - opisuje Goran.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Božić ogrejan dobrotom
HUMANITARNI MOST Ne znamo šta nam sutra nosi
HUMANITARNI MOST Minuti delili od najgoreg
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online