Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 12.12.2016.
18:00
O. Đoković - Vesti - Foto: O. Đoković A

Nastavlja se Sofijina borba za život

Loše, toliko loše da se koža ježi! A majka Bojana, koja sa suprugom Dejanom Nikolićem prolazi kroz porodični pakao, ipak je smogla snage da svojoj pariskoj dobrotvorki, penzionerki Planki Bondulić pošalje SMS poruku: "U strašnim smo problemima. Rupe se nisu zatvorile. Nova operacija za deset dana."

O. Đoković
Pred operaciju: Sofija Nikolić u maminom i tatinom zagrljaju

Planka je zaplakala.

Dan ranije, Bojana se oglasila informacijom kako postoji sumnja da se fistule nisu zalepile, pa će lekarski konzilijum tu konstataciju još proveriti, a onda dođe novi dan, nova muka, novi užas.

Devizni računi:

Komercijalna banka AD Beograd
SWIFT - BIC: KOBBRSBG
Deutsche bank AG, Frankfurt am Maine, Germany
SWIFT- BIC: DEUTDEFF

Nema osobe koja je do sada čula za Sofijinu bolest, koja je pratila tok lečenja, učestvovala u pomoći pri prikupljanju sredstava za po redu desetu operaciju (122.000 evra), iščekivala ishod te operacije, koja je sa nemerljivim nadama priželjkivala dobre vesti i koja sada, nakon ove poslednje loše dijagnoze, ne saučestvuje u strahu, strepnji i bolu roditelja malecke Sofije. Svi smo mi i dalje u veri da će kad-tad sve doći na svoje mesto i da će 19-mesečna pacijentkinja napustiti bolnicu Neker, živahna, u naručju mamice i tatice, konačno nasmejanih i srećnih.

Zbog težine situacije i permanentnog bdenja u sali najstrože reanimacije, niko ne može doći u kontakt sa Nikolićima, a iskreno, njima nije ni do kakvog razgovora i bilo kakvih priča osim totalnog predavanja svom jedinom čedu.

RAČUNI ZA POMOĆ

Budući da svaki bolnički dan u pariskoj klinici košta dodatno i da je Nikolićima i dalje potrebna pomoć dobrih ljudi, ponavljamo i broj računa: KOMERCIJALNA BANKA, AD BEOGRAD, 11000 Belgrade, Republic of Serbia
Beneficiary, IBAN / Account Number: RS35205903102290980667
Name: SOFIJA NIKOLIĆ
Street: DRAGANA RAKIĆA 020G/2
City, Country: Zemun, REPUBLIC OF SERBIA

Za sve što predstoji Nikolići su nemoćni bez pomoći zemljaka i svih drugih dobrih ljudi. Bojana i Dejan bi najviše na svetu voleli da njihova Soka krene u pravcu ozdravljenja, zaboravi na lekare i počne osećati detinjstvo kao i sva druga deca. Nažalost, sudbina im je okrenula leđa, bebica je rođena sa teškom manom (rascepom između dušnika i jednjaka), od prvog dana života je u rukama lekara, na aparatima i bolničkoj nezi, nanizanih je deset operacija, poslednja u trajanju deset sati, dva puta je stalo srce u bolnici Neker.

Sve donedavno roditelji nikad Sofijicu nisu uzeli u ruke, nikad je okupali, promenili pelene, a do danas nikad nisu čuli nijednu reč svoje ćerkice.

Zato su i glasne, nadajmo se i moćne, molitve koje svi upućujemo za Sofijino ozdravljenje. I kako uporno ponavlja dobrotvorka Planka:

- Daće Bog, ja verujem.
Verujemo i svi mi.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jedan dan lep kao san
HUMANITARNI MOST Svaku blagodat vam želimo!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online