Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 20.06.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Stari prijatelji - novi darovi

Neki naši štićenici definitivno su osvojili srca zemljaka u inostranstvu i postali članovi njihovih porodica. Iako smo olakšali brojne teške ljudske sudbine, omogućivši mnogim porodicama iz Srbije, Srpske, FBiH, Crne Gore i Hrvatske pristojnije uslove za život, a ne malom broju povratili i dostojanstvo koje su beda i siromaštvo doveli do beznađa, između štićenika i donatora stvorilo se neraskidivo prijateljstvo, koje se često nastavlja i van stranica Humanitarnog mosta.

D. N. Petrović
Raste kao iz vode: Mara Milanović

Zato nas više i ne čudi što na adresu samohrane majke Slađane Stanković iz Leskovca, 37-godišnje prognanice sa Kosova, i njenog sina Kristijana, stiže svaki mesec, gotovo u dan i sat kao i protekle tri godine, donacija od 150 dolara porodice Đukić, Tea i Aleksandra iz Melburna, humanih ljudi koji su u njihovoj najvećoj muci, prigrlili kao rod rođeni.

Ništa manje revnostan i tačan nije ni naš anononimni dobrotvor N. J. iz Minhena, zemljak rodom Srpske, koji sa brojnom porodicom živi i radi u Nemačkoj, ali nikada ne zaboravlja na mesečni prilog od 55 evra koji uvek upućuje na adresu bivšeg ratnog dobrovoljca Dejana Miloševića iz Vranja. Da kojim slučajem izostane njegovo pismo, koje uvek počinje s rečima: "Pomaže Bog Redakcijo", mi bismo se zabrinuli za našeg čitaoca i donatora.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Ne prođe koji mesec a da se ne javi i čuvena baka J. S. sa unucima iz Memingena, čiji su paketi, kako se hvale naši štićenici, jedni od onih kakvi se samo mogu poželeti. U njima ima za svakog ponešto, darovi su izabrani s velikom pažnjom i ljubavlju.

Koliko će uneti radosti u dom svojih štićenika porodice Milanović iz Žunjevića na Rogozni, Milanu i Evi i njihovoj petogodišnjoj ćerkici Mariji - maloj Mari, saznaćemo narednih dana kada poklon-paketi stignu na odredište. Ovom prilikom plemenita baka šalje i pomoć od 200 evra: pola od te sume kao lični dar, a drugih 100 evra poklonio je njihov mladi prijatelj koji još nema zaposlenje u Nemačkoj, a ipak je odlučio da daruje nepoznate ljude. Kakva baka, takvi i prijatelji!

I naš redovni čitalac i humanitarac S. T. iz Salcburga u Austriji, rodom iz Modriče u Srpskoj, uputio je već drugi put finansijsku pomoć Makedoncu Kirču Stoilovu iz Delčeva za lečenje njegovog sina Mateja, ovoga puta u iznosu od 70 evra. Kako ovaj naš verni donator šalje pomoć već 13 godina na razne adrese, i bez apela, "Vesti" su mu poslale i zahvalnicu, jer je to ovaj čovek svojim delima - zaslužio.

Paketi iz Kanbere

Australijska transportna kompanija Zenit i njeno uslužno osoblje dopremili su novu pošiljku humanitarne pomoći u posteljini, odeći i obući, za decu i odrasle, a koju su kao i prethodnih puta prikupili u ime slušalaca Srpskog radija iz Kanbere požrtvovani voditelji Ružica i Đorđe Adam. Kako znamo da su se zemljaci iz Australije "vezali" za osobe iz beogradskog Prihvatilišta za stara i napuštena lica kao i za najmlađe u Domu bez roditeljskog staranja u Zvečanskoj, novinari "Vesti" će isporučiti pakete sa zadovoljstvom na ove adrese.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Tri godine svesrdne podrške
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online