Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 03.05.2016.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: Vesti A

Hvala nepoznatim prijateljima iz Australije!

Kada je anonimni donator iz Sidneja, ostavio u australijskoj kompaniji Beo Export prilog od 150 australijskih dolara za petočlanu porodicu Naumov iz Surdulice, nije mogao ni da sluti koliko će im njegova p ažnja značiti. Kako u materijalnom, još više u onom ljudskom smislu, jer se cela porodica proteklih dana našla opet u "nebranom grožđu".

Vesti
Na hiljadu muka: Porodica Naumov

- Gazda u čijem smo domu bili, pomerio je rok za naše iseljenje. Dao nam je samo tri dana da odnesemo sve svoje stvari. Srećom, pa smo brzo našli drugi stan, bliže centru Surdulice, ali i u njemu nas čeka mnogo posla i adaptacije, krečenja, pranja, sređivanja... Istina je da smo se u proteklih deset godina mnogo puta selili, ali mislim da mi to nikad teže nije palo. U tako kratkom roku preseliti celo pokućstvo, dođe kao da vas je udario brzi voz. Posebno, jer ne samo da morate da brinete o stvarima, nego i bolesnoj deci, kao i njihovim školskim obavezama - kazala je u telefonskom razgovoru novinarima "Vesti" majka Valentina Naumov, požrtvovana majka Martina (14), Denisa (10) i Stefana (8).

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Obavestivši Naumove, da smo im prosledili donaciju od 150 dolara anonimnog dobročinitelja iz daleke Australije, boja glasa joj se u trenu promenila.

- Ko god da je taj dobri čovek ili žena, ne može ni da nasluti koliko nam znači što je mislio na nas. Posebno sad za Vaskrs. Hvala do neba. Nadamo se i dalje da će se dogoditi neko čudo i da ćemo uspeti da dođemo do sopstvenog krova nad glavom, zato čuvamo svaku paru koju su nam dobri ljudi poslali, kao i ovu. To je jedino rešenje naših muka - poručila je Valentina Naumov.

Srećan Vaskrs

Roditelji četvorogodišnjeg dečaka Mateja, koji boluje od autizma i ima teško oštećenje mozga, Kirčo i Žikica Stoilov iz Delčeva, gradića na istoku Makedonije, beskrajno su zahvalni nepoznatom dobrotvoru iz Sidneja koji je ostavio za njih i njihovog bolesnog sina 150 dolara u kompaniji Beo-Export. Novac smo ispred Humanitarnog mosta prosledili za Makedoniju pre Vaskrsa, a s druge strane dobili smo veliki uzdah i veliku zahvalnost: "Hvala nepoznatima, ovaj dar ide za kupovinu lekova mom sinu. Neka je srećan Vaskrs svim dobrim ljudima", poručio je otac Kirče


 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Draga Rajka, hvala neizmerno
HUMANITARNI MOST Kako sejali tako želi!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online