Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 20.04.2016.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić A

Bitka za život

Najjači od svih ratnika su ova dva - vreme i strpljenje. Ali vreme nažalost nije saveznik 47-godišnjem Aleksandru - Saši Šešliji iz Subotice, suprugu i ocu dvoje maloletne dece, koga su 21. marta 2015. godine srpski lekari otrgli od smrti, jer je njegovo srce iznenada otkazalo poslušnost.

A. Čukić
Predaja priloga: Aleksandar Šešlija

Od tada se ovaj sjajni stručnjak za medicinsku informatiku budi, ustaje, ide na posao, igra sa decom i leže na počinak sa 'pomoćnim srcem' - ugrađenom mehaničkom pumpom bez koje mu nema života. Aleksandar strpljenja ima napretek. Iako zna da je samo jedan od 50 pacijenata u Srbiji, koliko ih se nalazi na listi za transplantaciju srca, iako zna da se na donora u otadžbini može čekati beskonačno dugo, on se čvrsto nada da će ovu životnu bitku dobiti u Beču na AKH klinici.

Kontakt adresa

Supruga Milica i sinovi, dvogodišnji Todor i devetogodišnji Ognjen, neprekidni su pokretač u životu Aleksandra Šešlije. Njegovo srce kuca za njih, a 21. april je veliki dan kada će ovaj čovek zajedno sa mlađim sinom proslaviti njegov drugi rođendan. Svoju radost što je i to doživeo rado će podeliti sa humanim ljudima. Njega možete naći na adresi: Lastina ulica broj 34, Subotica, 24000, Srbija ili putem mobilnog telefona na broj: +381 65 915 5050.

Ali i tu postoji prepreka: za ovaj delikatni zahvat neophodno je obezbediti još 95.000 evra, u čemu mu pomažu kolege, prijatelji, znani i neznani iz Srbije, ali i humanitarna organizacija Kola srpskih sestara Žene mironosice iz rodne Subotice. Njima su se ovih dana pridružili i naši humani zemljaci iz dijaspore: anonimni dobrotvor S. P. iz Bad Homburga u Nemačkoj, koji je poslao prilog od 500 evra, i stalna dobrotvorka B. G. iz Adelejda u Australiji, darujući 100 dolara. Oba priloga, uz reči podrške i ohrabrenja, uručili smo nedavno u beogradskom Dopisništvu "Vesti" Aleksandru Šešliji, koji nas je posetio u pratnji svoje supruge Milice.

Neka je sa srećom

Naša verna 74-godišnja čitateljka B. G. iz Adelejda, rodom iz Srpske, uputila je 400 dolara koje je podelila na ravne časti: 100 dolara Aleksandru Šešliji iz Subotice, 100 dolara Lazaru Petkoviću iz Banje Koviljače, koje smo već uručili na radost štićenika, 100 dolara 15-godišnjem Mihajlu Kukiću iz Prijedora, uz poruku da što pre ozdrave. A 100 dolara je ova dobrotvorka namenila i akciji "Vesti": 'Jedna kašika više za stradalnike na Kosmetu.' Ovu donaciju za rad narodnih kuhinja na Kosovu će za koji dan preuzeti aktivisti HO "Majka devet Jugovića" Eparhije raško-prizrenske. Humanitarni most se zahvaljuje penzionerki iz Australije.

- Teško je naći prave reči zahvalnosti kada vas dobrotom ovako iznenade ljudi koje ne poznajete, ne znate ništa o njima, a oni nađu mesta u svom srcu za tuđe muke i nevolje. Eto, ne znam ni kako se zovu, ne znam kome bih rekao hvala, ali znam da će i njima biti drago ako ja jednog dana budem pobednik u ovoj teškoj bici za život - poručio je naš gost s kojim smo proveli u razgovoru više od jednog sata, a da nismo čuli nijednu tešku reč protiv vlastitog usuda. Tako kako je došao, tako je i otišao Aleksandar Šešlija, uspravan i uveren da postoji most ka drugom životu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prilozi iz Sidneja i Beča
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online