Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 14.03.2016.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Ne bojimo se rada!

U našem narodu često se kaže: "Jedno jedino, evo ti" vredi više nego deset "Neka ti Bog pomogne". Tu jednostavnu i od srca izgovorenu reč: "Evo ti na poklon plac u Čurugu, ako si čovek s porodicom, ako si u nevolji i bez krova nad glavom, ako si pošten i ako želiš da radiš za bolju budućnost svoje dece ...", kazali su uoči Nove godine naši čitaoci i humanitarci, bračni par Života i Ljiljana Stanojlović iz Dicingena u Nemačkoj, poreklom s Umke.

Vesti
Vredni: Porodica Milana i Olivere Večanski

Svoj nesvakidašnji dar zemljacima iz otadžbine predali su u ruke "Vestima", čiji je zadatak bio da javno pozove putem novina ali i našeg internet portala ljude koji bi sebe videli na placu od 13 ari u ovoj vojvođanskoj varošici, gde bi zasnovali dom i otpočeli novi život.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Posle dva meseca, Humanitarni most je završio svoj deo posla, izabrali smo nekoliko familija koje su ispunjavale uslove darodavaca, ali ne bismo ovih dana bili u koži plemenitih Stanojlovića koji će između četiri porodice morati da izaberu samo jednu i predaju im vlasnički list! Ali, neće biti lako ni onima koji budu iščekivali poslednju reč donatora.

Vesti
Lepo je u Čurugu: Stevan i Jelena Nikolić sa decom

Među prvima se javio mladi petočlani bračni par Milan i Olivera Večanski koji žive sa troje maloletne dece u Gospođincima, selu pored Čuruga, u iznajmljenoj kući. Za sebe su ovi rođeni Novosađani napisali: "Vredni smo i radni. Imamo trogodišnjeg sina, i dve devojčice od po 11 i 13 godina. Bili bismo presrećni da konačno imamo nešto svoje..." Dvadesetdevetogodišnji Milan je inače završio srednju školu za bogoslova, ali život mu je namenio ulogu radnika na privatnom gazdinstvu, a Olivera je frizerka bez posla.

Vesti
Samouki: Familija Nedeljkov sa mališanima

Životne škole

Porodica Nedeljkov, 39-godišnji Darko i Dragana, žive u Novom Sadu, gde je domaćin i rođen, a supruga je rodom iz Odžaka. Darko je, kako sam kaže, pored osnovne škole "naučio" i dvanaest raznih zanata, bavi se poljoprivredom, a vičan je i radovima na građevini. Imaju troje dece, trogodišnjeg Veljka, dvogodišnjeg Viktora i ćerkicu Nikolinu staru sedam i po meseci. "Samouki smo ali ne bojimo se rada", poručili su.

Najbrojnija familija koja nam se javila stiže baš iz Čuruga. To su 28-godišnji Stevan i 24-godišnja Jelena Nikolić, rođeni u Novom Sadu, i roditelji četvoro dece: desetogodišnjeg Dragana, šestogodišnje Kristine i jedanaestomesečnih blizanaca Marka i Milice. Oboje imaju osnovnu školu, nezaposleni su i žive kao podstanari. Rade sezonske poslove, Stevan je najčešće angažovan "na crno" kao moler, a Jelena je uz decu. "Nama je lepo u Čurugu, voleli bismo da ostanemo ovde, ali sve je u Božjim rukama...", poručuju Nikolići.

Čvrsto obećanje

- Doći ćemo za Vaskrs u Srbiju i tada ćemo posredstvom "Vesti" kojima se zahvaljujemo na uloženom trudu, organizovati sastanak sa svim familijama, a najverovatnije i posetiti s njima plac u Čurugu. Znam da nam neće biti lako da samo jednoj porodici poklonima ono mesto gde smo godinama dolazili i uživali u otadžbini, ali mi ćemo održati datu reč - poručila je Ljiljana Stanojlović iz Dicingena.

Među poslednjim oglasila se i 35-godišnja Sandra Radanović, po struci mašinski tehničar, udata i majka dva dečaka od pet i šest godina, a živi kao podstanar sa suprugom u Žablju, odakle je i ona i rodom. "Moj muž radi kao majstor za traktore, a ja sezonski po salašima i njivama pomažem velikim domaćinstvima u namirivanju stoke, muži krava i čišćenju štala i svinjaca. Kako smo iz ovog podneblja verujemo da bi se lako uklopili u život u Čurugu", poručila je Sandra.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ivonin osmeh kaže sve
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online