Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 21.12.2015.
12:00
B.GRrujić - Lj. Mudrinić - Foto: B. Grujić A

Dar iz srca jedne žene

Mudre glave kažu da se sreća može naći i na najtamnijem mestu, samo kad bi se ljudi setili da upale svetlo. Ponekad se naša svetlost ugasi da bi je ponovno rasplamsalo neko drugo biće.

Svako od nas duguje duboku i iskrenu zahvalnost onima koji su tu svetlost ponovno oživeli. Ovoga puta to je učinila naša verna čitateljka Angela Tadić iz Diseldorfa, koja je u pismu našoj redakciji još pre godinu dana napisala: "Bože, zašto nisam moćna da izbrišem svaku suzu paćenika, pa molim sve dobre i poštene ljude da se ujedine i pomažu ove nesrećnike. Dobro se dobrim vraća... Pomogla bih svima kad bih imala moć, ali evo moj unutrašnji glas govori - porodici Pap iz Mužlje kod Zrenjanina i porodici Zarić iz sela Trnjaci kod Bijeljine..." I zaista, ove dve porodice su i dalje u njenom srcu, što je pokazala novim prilogom od 300 evra kojeg je podelila na ravne časti. I dalje, ne znamo ništa o ovoj humanoj ženi, ona je za nas u Humanitarnom mostu lepa tajna koja se krije iza misli da je davati samog sebe bolje nego samo davati.

Torta za Božić

Majka Zvezda boluje od multiple skleroze i jedva se kreće samo po kući, ali se i ona obradovala donaciji. Čitav spisak namirnica mi je preko noći sastavila, kupićemo u marketu sve što je potrebno i za Božić napraviti kolač i tortu, dodala je Julijana Pap, koja je zajedno sa ocem i braćom Kristijanom i Peterom, došla na uručenje donacije.

Teško da će naš reporter moći da opiše koliko je uzbuđenja bilo u siromašnoj šestočlanoj porodici Janoša Papa iz Mužlje u kojoj je samo jedno član zdrav. Domaćin bolestan, supruga na postelji, 94-godišnju baku pritislo breme godina, a troje od četvoro dece, teško mentalno zaostalo. Za njih, kao i za mnoge žitelje Srbije 150 evra je zaista veliki dar s neba.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Hvala i opet hvala donatorki Angeli Tadić, ovaj novac jedno je svetlo u mračnom tunelu naših života u kojem jedva nekako sastavljamo kraj s krajem. Gladna su usta moje bolesne dece i zato ćemo danas sa ovim novcem u marketu kupiti brojne namirnice kojih dugo nije bilo na našoj kućnoj trpezi. Opremićemo Badnji dan i Božić i novogodišnje praznike dočekati uz malo osmeha - u jednom dahu priča Janoš Pap, glava porodice, kojeg mesecima pritiskaju nagomilani neplaćeni računi za struju, vodu i ostale dažbine, što im ipak nisu uskratili trenutak sreće i osmeha na licima. Obukli su najsvečanije odore i krenuli u veliki zrenjaninski market kroz čija vrata inače vire, ali nikada ne ulaze. Sada su ušli sa našim novinarem i u neverici krenuli od rafa do rafa. Od mesa do bombona.

Bilo je lepo gledati ih! Hvala, gospođo Tadić.

Olakšani bolnički dani

Višegodišnji težak život bez osnovnih sredstava za egzistenciju porodici Zarić iz sela Trnjaci kod Bijeljine 33-godišnjoj Dragani i 45-godišnjem poljoprivredniku Radomiru doneo je i druge probleme, one zdravstvene prirode. Zato će najnovija pomoć od 150 evra plemenite Angele Tadić otići dobrim delom Radomiru za lekove, jer se kao teški srčani bolesnik trenutno nalazi u bolnici u Bijeljini. "Hvala mnogo ovoj nepoznatoj ženi što nas se ponovo setila. Žao mi je što će deo novca otići za moje lekove pa ću manje moći da priuštim ćerki i sinu. Ali biće i za njih..., zahvalno kaže Radomir.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Svaka pomoć dobrodošla
HUMANITARNI MOST S novim cipelicama u školu
HUMANITARNI MOST Biće i mleka na Đurđevdan
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online