Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Godinama u srcu dobrotvorke Ljiljane

Za sedmočlanu, siromašnu porodicu Jović iz planinskog sela Uševce kod Vranja, stigao je novčani poklon od 200 dolara, dar njihove stalne dobrotvorke Ljiljane J. iz Australije.

D. Đorđević
U pravi čas: Miodrag Jović sa donacijom

Ovog puta, dar je namenjen najmlađem članu Jovića, dvoipogodišnjoj bebi Sanji, ali i 11-godišnjoj Sari i 14-godišnjoj Aleksandri.

"Hvala našoj dragoj Ljiljani što se nas seti uvek kada nam je najteže.Novac ide na decu, na hranu bebi i opremanje Sare i Aleksandre za polazak u novu školsku godinu. Da im kupimo ono najpotrebnije za školu i da se nešto obnovi od garderobe. Rastu deca, kao da iz vode džikljaju", raduje se glava kuće Miodrag dok prima novac od reportera "Vesti".

Svi članovi ove porodice koji mogu rade su u nadnici kako bi preživeli naredni dan. Trenutno počinje sezona berbe šljiva, pa će posla biti.

Znaju da ne može da se živi od milostinje. Sve dok je lepo vreme, trude se da zarade i, ako je moguće, sačuvaju neku paru, a kad dođe zima nema izlaska iz kuće.

Zato moraju da se naprave zalihe brašna, krompira, pasulja, da se napuni kaca sa kiselim kupusom, da zakolju jedno svinjče, ako uštede novac i kupe ga.

Sve što pretekne stavi se na sto i dogovaraju se zajednički šta će i kako će.

D. Đorđević
Mezimica: Sanja Jović

Prve reči

Jagoda najčešće čuva malu sestričinu Sanju i ne odvaja se od nje. Baka Stanislavka, kad god ima vremena, ne odvaja se od svoje mezimice. Kaže da ih zabavlja svojim prvim rečima, što ih sve uveseljava. "Veselo je dete, sito, pije kozje mleko, ali jede i sve drugo. Sve što joj daš neće da odbije. Obožava slatkiše, posebno eurokrem. Voli da gricka koricu taze pečenog hleba i samo guče... a nama milo, suze nam poteku od radosti", kaže domaćica koja se ne libi ni težačkog rada.

Miodrag se na rastanku, još jednom, od srca zahvaljuje njihovoj dobrotvorki Ljiljani. "Bog je blagoslovio, nikad nas nije videla, a pomaže nam kao da smo njeni. Od kako je počela da nam stiže njena pomoć za dete, kuća nam je zablistala. Kao da uđe neka svetlost i sve krenu nabolje. Ona je naš spasilac! Naš anđeo čuvar! Beba Sanja je bila bolešljiva, a sad je napredna i vesela. Hvala Gospodu i njoj, svi smo zdravi i živi što je najbitnije! - ističe Miodrag i žuri ka selu.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online