Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 10.07.2015.
12:00
O. Đoković - Vesti - Foto: Vesti A

Prvo letovanje na Jadranu

Arno Gujon, osnivač i čelnik francuskog humanitarnog udruženja Solidarnost Kosovo, rečito objašnjava ovih dana sve ono što njegovi sunarodnici Francuzi možda ne znaju, a Srbima širom sveta to bi trebalo da bude kao svakodnevna molitva.

Vesti
Nezaboravno letovanje: Uspomena iz 2014. godine

- Postoje deca na Kosovu i Metohiji. I oni treba da se raduju. Nikad nisu bili na moru, samo zamišljaju kako izgleda ta ogromna voda, ne znaju ni da plivaju... To su deca koja žive u enklavama, izolovana i u bedi. Pomozimo im. Tri prethodne godine smo po 40 mališana iz najsiromašnijih porodica vodili do obale Jadranskog mora. Na redu je četvrto leto, sa 40 dece. Pozivamo sve dobre ljude da nam pomognu u toj akciji. Ne možete ni zamisliti koliko su ta deca srećna kad prvi put u životu ugledaju plavu pučinu, kada pokvase noge, kada osete da je slano, kada proplivaju - kaže Arno Gujon koji čini sve da ispuni obećanje dato kosovskim mališanima i da dođe taj dan o kojem sanjaju celu godinu.

Arno podsećajući na prijateljstvo francusko-srpskog naroda koje datira još od Prvog svetskog rata, moli Francuze, svoje zemljake da, u znak vekovne zahvalnosti, upute novčić za dete koje nikad nije videlo more. Pred onim šta je ovaj mladi čovek godinama činio za srpsko Kosovo treba da skine kapu i Srbija.

Rođeni Francuz, iz Grenobla, odnedavno je, primivši državljanstvo, i zvanično Srbin, a taj zarađeni poklon Srbije nastavlja da opravdava na svakom koraku. "Pomozimo malim hrišćanima sa Kosova da vide more i da bar desetak dana vide kako je lep život mimo enklava! Do sada sam uvek molio Francuze da nam pomognu, a sada, kao Srbin, mogu da zamolim i moje Srbe, rasute po svetu, da omoguće ovoj deci akciju 'Kupanje na moru'. Što nas se više uključi, deca će biti srećnija", s puno elana poziva Arno Gujon.

Kontakt adresa

Akcija ima dva cilja: da pokaže mališanima da je moguć i jedan sasvim drugačiji život, da upoznaju drugu decu i stvore nova prijateljstva. Ko želi da pomogne letovanje 40 mališana sa Kosmeta, može da pošalje ček na adresu: Solidarite Kosovo, BP 1777, 38220 Vizille, France ili virmanom putem Pazpala (www.solidarite-kosovo.org). Svako donatorstvo omogućava umanjivanje poreza u visini od 66 odsto od uplaćene sume.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Francuska pomoć osnovcima
HUMANITARNI MOST Nada u bolji život
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online