Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Utorak 19.05.2015.
12:00
B. R. - Foto: M. Karović A

Vladimirova treća i poslednja bitka

Redakcija "Vesti" nedavno je ugostila tri člana porodice Đorđević iz Pančeva, što nam se ne dešava često. Ipak, roditelji bolesnog osmogodišnjeg Vladimira, majka Stanka i otac Siniša, doveli su mališana u beogradsko Dopisništvo, kojeg ovih dana ne zabrinjava predstojeća operacija tumora na mozgu, već da li će do kraja školske godine da popravi ocenu iz srpskog.

M. Karović
Pozdrav čitaocima: Vladimir Đorđević sa roditeljima

- Iako najviše volim matematiku, ne znam kako mi se to desilo da sam zabrljao sa maternjim jezikom, trudiću se da u svedočanstvu ipak bude četvorka - obećava naš štićenik, koji nam se ovoga puta nije požalio na upornu glavobolju.

Kao da je pismo plemenite dobrotvorke Nadežde Radović iz Vizbadena, u kojem mu je poželela brzo ozdravljenje, prenelo pozitivnu energiju naše čitateljke iz Nemačke, žene koja već godinama pomaže sve ugrožene, a najviše decu. Sem pisma, humana Nadežda Radović poslala je i 200 evra malom Vladimiru, a ovom prilogu smo priključili i dar od 10 evra naše stalne čitateljke Vere Lotrian Jovanov iz Badena u Austriji.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Hvala mnogo gospođi Radović. Evo vidite da se i Vladimir osmehuje i pozdravlja nepoznatu donatorku. Mi smo u stalnoj trci sa vremenom... Ovih dana pokušavamo da stupimo u kontakt sa menadžerima pevačice Seke Aleksić i Tropiko benda. Grad nam je omogućio korišćenje bašte Stara pivara u Pančevu, da napravimo još jedan u nizu humanitarnih koncerata, jer nismo uspeli da sakupimo potrebna sredstva za Vladimirovu treću operaciju. Imamo oko 9.000 evra, a nedostaje najmanje još 20.000 za zahvat u Turskoj koji je predviđen u junu ove godine. Znamo da su nam čitaoci "Vesti" i drugi plemeniti ljudi već omogućili dve prethodne intervencije u Rusiji, na čemu smo beskrajno zahvalni, ali od ovog poslednjeg zahvata ne smemo da odustanemo - objašnjavaju roditelji.

Zato pozivamo sve naše zemljake koje ovih dana put nanese kroz Srbiju, da uzmu telefone u ruke i da pošalju SMS na broj 7427. Tako će pomoći Vladimiru Đorđeviću, kome posle vađenja jednog bubrega zbog karcinoma, zatvaranja "rupe" na srcu, sada predstoji i veoma teška operacija - uklanjanje tumora na mozgu.

Paketi putuju u Crnu Goru

Naša dobrotvorka iz Vizbadena uputila je i dva poklon-paketa iz Nemačke za selo Sušćepan kod Herceg Novog, kao pomoć izuzetno siromašnoj šestočlanoj porodici samohranog oca Ivana Jančića. Svi oni koji su već dobijali njene pakete, a to su gotovo svi štićenici "Vesti", tvrde da spadaju u jedne od najlepših. Humanitarni most "Vesti" zamoliće HO Srbi za Srbe da ove lepe poklone prebace za Crnu Goru i tako obraduju četvoro maloletne dece, kao i oca i baku, kojima je svaka pomoć dobrodošla.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sve manje vremena pred put
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online