Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 24.04.2015.
12:00
B. R. - Foto: Vesti A

Nemoguća misija - uspela

Sasvim je svejedno da li žmurite ili ne žmurite jer - čuda se već događaju. Svi vi koji ste pružili bezrezervnu podršku maloj Sofiji Šušić iz Nikšića, jednoipogodišnjoj bebi i njenim roditeljima, 33-godišnjoj Vesni i 37-godišnjem Svetozaru, za spas njihove ćerke, možete biti ponosni i na sebe i na malenu devojčicu čija dijagnoza i dalje izaziva strah, ali i čuđenje lekara postignutim uspesima u lečenju.

Pozdrav iz Igala: Vesna i Sofija Šušić

Ova lepa vest stiže nam iz čuvenog Instituta za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju u Igalu, gde se ovih dana već drugi put nalazi naša Sofija na tretmanima. S razlogom mogu posebno da se diče i svi Konjičani širom Amerike i Australije koji su danima organizovali akcije za pomoć detetu svog nekadašnjeg komšije Svetozara i njegovih roditelja.

Dobre vesti

Dragi prijatelji širom sveta, znani i neznani, šaljem vam ovu sliku i dobre vesti doktora i fizioterapeuta iz Igala. Uočen je veliki pomak u Sofijinom psihomotornom razvoju u odnosu na prošli put. Uz mnogo vežbanja i strpljenja i biti još boljih rezultata. Puno pozdrava od porodice Šušić.

Nemoguća misija Humanitarnog mosta i naših plemenitih čitalaca počela je 12. avgusta prošle godine, niko od nas nije znao kako da se bori protiv retkog oboljenja mozga, lissencefalie, genetski uzrokovanog, a za koje savremena medicina još nije našla lek. Nesrećni roditelji živeli su samo od nade, a svi dobri ljudi koji su stali uz njih, a bilo ih je zaista mnogo, želeli su da jedna beba živi u normalnim uslovima i da dobije adekvatnu medicinsku pomoć.

Porodici Šušić su plemeniti zemljaci obezbedili sredstva za dvogodišnje lečenje njihove ćerke, što za nas u "Vestima" i nije bilo za čuđenje, znajući da gotovo nije bilo nijednog apela bez odziva.

Pravo čudo se desilo od časa objavljivanja priče o maloj Sofiji i borbi njenih roditelja. Od tada ova devojčica više nije imala nijedan epi-napad, čak i kad su joj lekari obustavili neke od skupih lekova. Zato i kažemo da je nemoguća misija uspela, iako ne znamo koje su to sile učinile. Koje god da jesu, neka i dalje bdiju nad Sofijom Šušić.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Sofija zapanjila i doktora
HUMANITARNI MOST Za zdravlje naše Sofije
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online