Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 15.04.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: N. Đurović A

Neka vas Bog čuva i sreća prati

Baš kao što je i ne znajući poručila Anđelka Đurović, naša stalna humanitarka iz Melburna, četvorogodišnjem Beograđaninu Sergeju Milićeviću i njegovom nepoznatom prijatelju po muci, osmogodišnjem Pančevcu Aleksandru Đorđeviću će narednih dana trebati mnogo vere i sreće.

N. Đurović
Korpica jaja za goste: Jasna i Sergej Milićević u "Vestima"

I za jednog i za drugog bolesnog mališana biće značajan 21. april, dan kada će se opet promeniti njihova sudbina. Da li na bolje ili na gore, ostaje nam tek da vidimo ali obojici dečaka držimo snažno palčeve, u nadi da će opet biti jači od bolesti. Uoči Vaskrsa, ugostili smo ih u beogradskom Dopisništvu "Vesti" i svakom od njih predali po sto australijskih dolara, dar plemenite čitateljke iz Melburna - za najveći praznik.

Zvezde Granda

Mlade pevačice Jadranka Barjaktarović i Aleksandra Prijović koje su svoju popularnost stekla učešćem u Zvezdama Granda odazvale su se pozivu da učestvuju u humanitarnoj večeri za Vladimira Đorđevića iz Pančeva. "Verujem da će biti još pevača koji će ovom prilikom pokazati veliko srce za spas života našeg sina. Hvala im", poručuje tata Siniša.

Na žalost ni tog dana nismo mogli da zaboravimo da se mali Sergej već tri godine bori protiv tumora na mozgu, a nije imao ni šest meseci kada su mu lekari ustanovili ovu tešku bolest, rekavši im da vreme ne radi za njih. Između solucije da se operiše odmah u Srbiji, uz neskriveno mišljenje stručnjaka da postoji velika mogućnost da nakon zahvata ostane slep, roditelji su izabrali drugi put u borbi da mu pomognu. Iako nisu imali sredstava, akcijom u otadžbini i uz stalnu pomoć čitalaca "Vesti" izveden je skupi zahvat u Turskoj, gde je posle hemoterapije primenjena i radioterapija, kako bi se tumor smanjio.

- Taj 21. april, kada ponovo putujemo na kontrolu u Istanbul, očekujemo i sa strepnjom i sa nadom. Tada ćemo saznati kakvi su novi rezultati i da li je radioterapija učinila svoje i za koliko se smanjio taj zloćudni tumor. Iskreno se nadam, da je vreme pakla iza nas. I da će naš Sergej, proslaviti svoj rođendan sledećeg meseca u miru i zdravlju - kaže majka Jasna, zahvalivši se na donaciji, dok se njen sin častio slatkišima.

I našem drugom štićeniku, osmogodišnjem Vladimiru Đorđeviću iz Pančeva, kao bebi je izvađen bubreg zbog karcinoma, potom su mu lekari ušivali, zatvarali otvorenu "rupu na srcu", a uskoro ga očekuje i treći komplikovani operativni zahvat - uklanjanje ciste na mozgu! U međuvremenu, roditelji su odustali od izuzetno skupe operacije u Moskvi i odlučili se za povoljniju varijantu u Turskoj, verujući da će stručnjaci iz Istanbula uraditi dobro i ovu operaciju.

V. Sekulić
U zagrljaju: Vladimir i Siniša Đorđević

- Nemamo više izbora, vreme je protiv nas, a mi na žalost nismo uspeli da prikupimo potrebna sredstva za zahvat u Moskvi. I pored kutija za pomoć, SMS broja u Srbiji, donacija čitalaca, nama još uvek nedostaje oko 25.000 evra. Zato smo odlučili da opet organizujemo 21. aprila humanitarno veče, uz pomoć estradnih umetnika Srbije - kaže nam otac Siniša Đorđević, čovek koji nikad ne gubi nadu.

Za razliku od tate, mali Vladimir je bio vidno neraspoložen, i nikakve igračke i uskršnje čokoladna jaja nisu mogli da ga uteše. Stalno se žalio da ga jako boli glava. Poklone je ipak uzeo i škrto nam se nasmešio na odlasku rekavši da će to dati svom bratu. I jednom i drugom bolesnom dečaku želimo od srca da im taj 21. april donese boljitak.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.




 

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ko bi rek'o čuda da se dese
HUMANITARNI MOST Kosovo u oku, Kosovo u srcu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online