Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 14.03.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti A

Bolesnima, gladnima i siromašnima

Prilozi naših zemljaka iz Australije neprekidno pristižu. Nema dana, a da nas naša Redakcija u Sidneju ne obavesti o nekoj novoj donaciji. Svoj novčani dar ovih dana poslala je naša stalna dobrotvorka iz Australije.

Vesti
Stigli novi prilozi iz Nemačke i Australije

Plemenita Gordana iz Vulongonga uputila je i to ne prvi put 130 dolara ubogom bračnom paru Tomislavu i Stanislavi Pešić iz udaljenog planinskog zaseoka Anđelinkovci na Bareliću, a čiji život su obeležili siromaštvo i bolest, u želji da im olakša zimske dane. Ujedno je, kao i uvek, pozdravila naše novinare za koje se "moli da ih bog čuva".

Sneg omeo uručenja: Faksimil pisma iz Vulongonga

Kako je ponovo sneg zavejao ovih dana i južnu Srbiju, molimo sve dobrotvore da malo sačekaju na uručenje njihovih priloga, jer naš novinar iz Vranja već danima nije bio u mogućnosti da se probija kroz smetove sve do kuća štićenika "Vesti" i da im uruči novčane donacije. Svi štićenici su obavešteni o prispeću vaših donacija.

Redovni donatori, porodica Đukić iz Melburna, uputila je kao i svaki mesec prilog od 150 AUD
stalnim štićenicima samohranoj majci Slađani Stanković i njenom sinu Kristijanu iz Leskovca, čime im pomažu već duže vremena da opstanu uprkos finansijskim teškoćama i da se dete normalno školuje.

Naš verni čitalac Goran Ostojić iz Štutgarta u Nemačkoj, rodom iz Teslića, uputio je posredstvom Vestern uniona 150 evra pomoći porodici Radunke Kadić, udovici i trima ćerkama poginulog Srbina Slaviše Kadića na radu u Sibiru, čije telo nije još dopremljeno iz Rusije.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Iz Minhena u Nemačkoj, naš stalni anonimni darodavac N. J. ponovo je uputio mesečnu apanažu za dva štićenika: po 55 evra Dejanu Miloševiću, bivšem ratnom dobrovoljcu iz Vranja kao i starini iz Omarske, Ranku Majstoroviću. "Vesti" se zahvaljuju svim darodavcima i našim čitaocima.

Dar iz Adelejda

Najnoviji prilog od 500 australijskih dolara stigao je od već nama poznate dobrotvorke B. G. iz Adelejda, uz pismo, u kojem je ova humana žena podelila ova sredstva na tri dela: suma od 100 dolara ide za našu akciju "Jedna kašika više", za pomoć narodnim kuhinjama na Kosmetu o kojima se brine Humanitarna organizacija Eparhije raško-prizrenske Majka devet Jugovića. Donacija od 200 dolara adresovana je na hrabrog borca petogodišnjeg Sergeja Milićevića iz Beograda, obolelog od tumora na mozgu, za njegovo dalje lečenje u Turskoj. I treći dar od 200 dolara takođe je namenjen bolesnom dečaku, malom Pančevcu Vladimiru Đorđeviću koga čeka treći operativni zahvat, uklanjanje ciste na mozgu, zakazan u Moskvi. I poželela - da obojica ozdrave što pre.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online