Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 06.03.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: A. Čukić A

Vladimir treći put na operacionom stolu

Osmogodišnji Pančevac Vladimir Đorđević, odmah po povratku iz Istanbula, došao je nedavno sa ocem Sinišom u našu redakciju u Beogradu, pomalo bled i s manje kilograma nego ranije, ali nasmejan i sa dobrim medicinskim rezultatima iz Turske.

A. Čukić
Pomozite Vladi: Porodia Đorđević u "Vestima"

Tamo se ovaj dečak, kome je od malih nogu bolnica nažalost druga kuća, obreo na kontroli srca kojeg su mu prošle godine operisali turski lekari.

"Sada je Vladimir spreman da podnese i treći komplikovani zahvat, uklanjanje ciste na mozgu, zakazan za jun u Moskvi, njegovo malo srce može podneti naredni napor. Iako cista za sada ne raste i ne ugrožava vitalne centre, preporuka ruskih doktora je da se što pre ukloni gama nožem", objašnjava brižni otac Siniša koji jedini privređuje u četvoročlanoj porodici.

Razgovor se vodi pred Vladimirom od koga roditelje ne taje da je već kao malo dete imao veoma ozbiljnu operaciju kada mu je izvađen već jedan bubreg zbog karcinoma, potom zatvorena "rupa" na srcu i da će opet za koji mesec morati da napusti školsku klupu, ali i da u narednom periodu mora biti na specijalnom režimu ishrane - bez slatkiša i gaziranih sokova.

- Ajoooj, lakše ću se odreći čokolade nego đevreka - smeje se ovaj dečak koji je u istanbulskoj bolnici zavoleo čuveno tursko pecivo. I koga nije, kako sam kaže, nimalo strah, da se treći put nađe u operacionoj sali.

Doduše, ovaj mališan ne zna da njegovi roditelji još nisu uspeli za sakupe 40.000 evra za boravak u Moskvi, uprkos tome što su čitaoci "Vesti" i sugrađani obezbedili i za ovaj novi zahvat nešto više od 6.000 evra.

Solidarnost izostala

- U ovom momentu teško nam je pao potez Er Srbije gde su nam ukinute povlastice prilikom kupovine avionske karte. Iako je svima jasno da ne idemo zbog turizma u Tursku, humanosti za bolesne više nema. A još je žalosnije da je turska nacionalna vazduhoplovna kompanija obećala, s obzirom na broj dece koja dolaze iz Srbije na lečenje, da će nam prodati karte uz popust! - ogorčeno kaže otac Slaviša Đorđević.

U njihovim naporima podržala ih je naša čitateljka iz Esena, plemenita Nada Šekerić čijih smo 100 evra uručili ocu Siniši, baš kao i dar od 10 evra Vere Lotrian Jovanov iz Badena.

Poručujemo svim našim čitaocima koji narednih dana posete otadžbinu i ugledaju Vladimirov lik na bilbordima u Beogradu i Pančevu da sa svojim mobilnih telefona pošalju SMS poruku na broj 7427. I pomognu Vladimiru da preživi. Hvala!

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Ko bi rek'o čuda da se dese
HUMANITARNI MOST Njihov osmeh rekao je sve...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online