Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 01.09.2014.
12:00
B. R. - Foto: V. Sekulić A

Volim slatko, dođi na kratko

Kada deli Vera Aćimović, naša verna čitateljka i osvedočena donatorka iz Šafhauzena, deli od srca: ne prema imenu, ne prema godinama, ne prema mestu rođenja. Ova plemenita žena, majka troje dece, rodom iz Nevesinja, živi već 27 godina u Švajcarskoj sa porodicom i svoje darove upućuje i bez naših apela, jer za nju je dovoljan razlog tuđa nevolja.

Poslednji novčani prilog od 100 evra poslala je ovih dana ipak s povodom:

Divan dan: Radosni mališani
 

"Kako uskoro postajem prvi put baka, želela bih da zbog svoje najlepše uloge u budućnosti moju radost podelim s decom bez roditeljskog staranja. Znam da im ne mogu pružiti i ljubav na daljinu, ali svaki put kada pomilujem svog budućeg unuka, jedan zagrljaj biće upućen i njima, bez majki, očeva baka i deka...", poručila je naša dobrotvorka, koja srećan čin prinove očekuje oko 5. septembra, te je zbog toga odlučila da počasti decu bez roditeljskog staranja u Beogradu.

Pun gepek paketa: "Vesti" na zadatku
 

Probuđeni nakon poslepodnevnog spavanja, tačno u 15.30, njih pedesetak, čisti, uredni i razdraganih sjurili su se u park pred Domom i "obrstili" sto na kojem je bio izložen samo deo slatkih tajni.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Da ipak ništa ne ostane, potrudili su se trpajući čokoladice, bombone, bananice i keksiće u džepove farmerki i keceljica. Nešto je i palo na travu, ali su brižne vaspitačice spremile slatkiše. I na kraju najlepše iznenađenje: kada su utolili prvu želju, mališani su nesebično ponudili i nas goste, želeći da zajednički iz njihovih ruku, grickamo slatkiše.

Tako smo ubrzo i mi novinari, fotoreporter i vozač bili oblepljeni kremom, jer je uz svaki griz išao i poljubac.

A Irena i Igor su podigli umrljane prstiće u znak pozdrava, rekavši:

"Ovo je za teta Veru...".
 

Juriš

Novinari "Vesti" su otišli u jednu od Slatkih kuća Svislajn Takovo, srpske čuvene firme, koja izvozi u svet svoje proizvode i pokupovali za sve pare brdo raznovrsnih slatkiša. Čitavih sedam većih i manjih paketa, koje smo prevezli do Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj 7 u Beogradu, trajaće ovim mališanima i nekoliko narednih sedmica. Prvih nekoliko paketa deca su osvojila - na juriš.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Recept iz srca jednog kuvara
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online