Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 30.05.2014.
12:00
D. Đ. - Foto: D. Đorđević A

Najviše darova za bebu Sanju

Za sedmočlanu siromašnu porodicu Jović iz planinskog sela Uševce kod Vranja, nedavno je stigao paket od plemenite porodice Nataše Vidović iz Nemačke, koja je o njihovoj nesrećnoj sudbini saznala posredstvom "Vesti".

Prezadovoljni svime što su dobili: Porodica Jović
 

Miodrag Jović, glava kuće, supruga Stanislavka, ćerke Jagoda (28), Suzana (26), Aleksandra (14), unuke Sara (9) i 15-mesečna beba Sanja imale su tako čemu da se raduju proteklih dana kada smo im prosledili paket dobročinitelja iz inostranstva.

Do Uševca smo nekako došli klizavom putem preko planine Goč. Obilne kiše počele su da stvaraju klizišta i odrone na putu, a pojavile su se i rupe.

Spustili smo se u reku Veternicu, nekako je prešli, da bismo stigli bliže kući Jovića. Svi su bili na okupu, osim Suzane, koja je otišla da okopava voćnjak u obližnjem selu, kako bi zaradila nadnicu. Dobiće oko pet evra, a to za njih mnogo znači.

Vesela i napredna

- Da nije bilo naše stalne dobrotvorke Ljiljane iz Australije i ostalih dobrih ljudi, pitanje je da li bismo sačuvali našu Sanju. Bila je bolesna, a nismo imali čime da je hranimo. Bog nas pogleda, a Sanju najviše, pa se pojavi Ljiljana, njen spas. Zato je sad kao lutka, vesela, zdrava i napredna - kazala je Stanislavka.

- Gospod neka nagradi njihovo plemenito srce. Koliko su Nataša i njena porodica nama pružili, neka im se stostruko vrati. Deca su se mnogo obradovala, pošto je u paketu bilo svega i svačega, a najviše za bebu Sanju. Lutke, odeća i obuća i slatkiši, bombone, čokoladice, pa vlažne maramice, sve što nam treba. Sanja će taman imati šta da nosi. Brzo raste, krupna je i treba da je obučemo. Zato još jednom hvala tim dobrim ljudima, želimo im sve im najbolje u životu - ističe Stanislavka i dodaje:


- Nema posla kod nas. Ove kiše nas nateraše da sedimo kod kuće. Reka Veternica nam prolazi na desetak metara od kuće i stalno smo pazili da se ne izlije. Hvala Bogu nije, ali je hučalo noću da nismo mogli da spavamo. Suzana je fizički najzdravija i prvo ona ide u nadnicu. Isto i Miodrag, ali ovog puta imao je posla oko bunara. Potekla je voda i srećni smo. Sada je red da sve sredimo i da uvedemo vodu u kuću. Kada se mora idem i ja u nadnicu, ako ima posla. Uglavnom, pratim Suzanu. Jagoda, koja je pomalo bolešljiva i slaba na nogama, pametna je i brižna majka. Već je očuvala svoju devetogodišnju Saru, odličnu učenicu trećeg razreda. Zato sada najviše brine o bebi Sanji. Radi i po kući, koliko može. Umesi hleb, zgotovi ručak...


Jagoda se ne odvaja od bebe Sanje, a kada dođe Suzana, onda ona preuzme brigu. Milo joj, njeno je dete. Istina, Jovići se i dalje muče da se prehrane, radeći po nadnicama. Nadaju se socijalnoj pomoći, koja bi im dosta toga olakšala. Da bar imaju za brašno i ono najosnovnije, ali i da očuvaju bebu živu i zdravu.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jovići nisu zaboravljeni
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online