Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 11.05.2014.
10:24
K. Marković - Vesti - Foto: K. Marković A

Za nišku bolnicu 22.000 dolara

Tokom prošlonedeljne humanitarne večeri za pomoć odeljenju KBC Niš u Srbiji, održanoj u organizaciji novoosnovanog neprofitnog društva Spas iz Melburna, sakupljeno je čak 22.000 dolara.

Složni možemo mnogo: Tanja Matvikov (desno) sa prijateljima
 

Gospođa Tanja Matvikov, koja je uz pomoć prijateljica inicirala akciju za prikupljanje sredstava u vrednosti od 25.000 evra, namenjenih za kupovinu opreme za video-asistiranu torakoskopiju na odeljenju grudne hirurgije bolnice u Nišu, pohvalila je izuzetno darežljivost članova srpske zajednice.


- Zaista je neverovatno da je naša prva akcija naišla na tako veliki odjek. Ovo je dokaz da se vratilo poverenje u humanitarne organizacije i da žele da pomognu ljude u nevolji, kao i zemlju iz koje su potekli. Samo tokom ove večeri prikupili smo više od polovine novca potrebnog za kupovinu aparata, što je u suštini i za nas bilo veliko iznenađenje - rekla je za "Vesti" gospođa Matvikov.


Narednih meseci biće organizovana još jedna donatorska večera za pomoć KBC Niš. Članice organizacije Spas, po završetku ove akcije, kao i prikupljene sume, kupiće važan aparat i predati ga lično zaposlenima i pacijentima bolnice.

Broj računa

Organizatori pozivaju ljude dobre volje da pomognu akciju za KBC Niš, uplatom priloga na račun u Komonvelt banci (BSB: 063-149 Account Number: 1048 1490. Account Title: SPAS (SERBIAN PEOPLE AID SERBIA). Isto tako, upućuju i poziv svim ostalim čitaocima "Vesti" sa drugih krajeva sveta da se priključe njihovoj borbi, kako bi se niškoj bolnici što pre obezbedila potrebna pomoć, samim tim, i njihovim pacijentima.

- Ovim putem pozivamo dobre ljude iz svih delova Australije da nam pomognu u ovoj akciji i uplate na bankovni račun donaciju za pomoć niškoj bolnici - apelovala je gospođa Matvikov u ime organizacije Spas i dodala:


- Našu organizaciju sačinjavaju ugledne članice srpske zajednice u Melburnu. Uz pomoć mnogih ljudi dobre volje i srca uspeli smo da pokažemo koliko su naše žene sposobne i da mogu da urade velika dela za svoj narod. To nas čini posebno ponosnim. Održavanje humanitarne večeri u restoranu "Rasputnin" u Malvernu pomoglo je više članova naše zajednice, među kojima su bili: slikari Sima Novaković, Miloš Manojlović, Dragoljub Stojanović, Robert Mihajlovski, Nikola Došlov, Mirjana Margetić, zatim lokalni orkestar Mileta Živanovića, MIS TV, Nevena Orlić, Mile Mihajlović, Slavica Popović, Živana Jovanović, kao i mnogi pojedinci i predstavnici biznisa iz srpske i australijske zajednice.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online