Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 11.04.2014.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Zli usud u trenu ceo život promenio

Nikada nije lako čoveku da se nepoznatim ljudima za pomoć obrati, ali kada ga život dovede do bezizlazne situacije i on nema više kud, to je jedino što mu preostane.

Ima samo jednu želju, da ponovo hoda: Goran Bijelić

Upravo na takvim mukama našla se izbeglička porodica Bijelić iz Starih Banovaca i njihov 33-godišnji nepokretni sin Goran, pošto je ovom mladiću neophodna operacija kako bi konačno mogao, posle mnogo godina da koliko-toliko "zagospodari" svojim telom. Ali, ona košta 15.000 evra, što je za njih nedostižna suma.

Ono što je prethodilo da se sada nađu u ovako nezavidnoj situaciji jesu pre svega teški udarci sudbine, koji ih već dugo vremena prate. Prvi među njima, šestoro Bijelića doživelo je još 1995. kada je harao rat na prostorima bivše Jugoslavije. Primorani da napuste svoj dom u Bribiru kod Skardina tokom "Oluje", kako bi sačuvali goli život, morali su da krenu sve iz početka na nekom drugom mestu. U ovom slučaju u Starim Banovcima. I taman kada su se pomirili sa tim i nastavili da se bore za svoje bolje sutra, naišle su nove nedaće.

Samo tri godine kasnije, njihov najstariji sin Goran doživeo je tešku nezgodu, kada je jednog vrelog letnjeg dana skočio u Dunav da se rashladi, zadobivši teške povrede vratnih pršljenova, koje su ga prikovale za postelju. Nekada živahan, veseo i samostalan, Goran je od tada počeo da zavisi od tuđe pomoći i nege. Sav teret ove tragedije pao je na nejaka pleća njegove porodice.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Goran je stopostotni invalid. Slabo pokreće ruke, a noge ne može ni malo. U kolicima je i u potpunosti zavistan od nas. Suprug Milorad, vredno je radio dok nije doživeo infarkt, što je značajno uticalo na naše finansijske probleme, ali i pomoć oko sina. Zato se o Goranu najviše brinemo i pomažemo, mlađa deca i ja. Naša primanja mahom su se svela na tuđu negu i pomoć koja ne iznosi više od 15.000 dinara. U pomoć nam priskaču deca, inače ne znam kako bi preživeli - priča nam majka Vesna Bijelić i dodaje:


- Teško je gledati kako vam dete, nekad zdravo kao dren i čilo, pati u četiri zida. Takvu tugu teško je rečima opisati. Zato smo nedavno poslali kompletnu dokumentaciju jednoj klinici u Beču, ne bi li saznali da li ima ikakve nade da se oporavi i poboljša motorne funkcije. Odatle sam dobila odgovor da postoje šanse za to u vidu transplantacije matičnih ćelija. Bili smo presrećni ovim saznanjem, ali kad nam je rečeno koliko to košta, naše nade su utihnule...


Goranova rodbina, nažalost, nema mogućnosti da finansira ovu operaciju, jer se i sami bore za ono najosnovnije. Od kako su dobili pismo iz Beča, Bijelići sanjaju samo jedan san - da Goran ponovo prohoda. Ali, sami nisu u mogućnosti da sakupe toliki novac. Nemajući kud, odvažili su se, da se preko našeg lista, obrate ljudima dobre volje da im, u skladu sa svojim mogućnostima, pomognu da prikupe novac potreban za operaciju, koja bi prekinula agoniju u kojoj njihov sin živi više od jedne i po decenije.

Sve snage iscrpljene

- Uz pomoć ljudi dobre volje i šire porodice, uspevali smo do sada nekako da opstanemo i obezbedimo sinu dosadašnje lečenje i rehabilitaciju. Svi su imali razumevanja za naše muke, ali to se vremenom promenilo. Iscrpeli su se, kao i naše roditeljske snage. Banjsko lečenje mu je pomoglo da ostane u dobrom fizičkom stanju. Ipak, metodom zamene matičnih ćelija, želimo da probamo da ga vratimo na noge. Mlad je i život je pred njim - kazala je majka Vesna Bijelić.

 

Kontakt adresa

Svi plemeniti zemljaci koji žele da pomognu Goranu Bijeliću i njegovoj porodici da obezbede potreban novac za put i operaciju u Beču, kako bi ovaj mladić vratio motorne funkcije, mogu stupiti u kontakt sa njima na adresu: Ulica Banatska br. 16, 22303 Stari Banovci ili putem telefona na brojeve ++381 69 778 035 i ++381 22 349 922.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Jedan drugom sve na svetu
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online