Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Sreda 22.01.2014.
12:01
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Vesti A

Odagnali strah, doneli radost

Redovni čitalac "Vesti" i učesnik u mnogobrojnim akcijama Humanitarnog mosta, Ilija Miki Vujović iz Pariza je zajedno sa prijateljima, i ovog meseca obradovao 42-godišnjeg Aleksandra Milićevića iz Valjeva, obolelog od neuromišićne bolesti, "mdžasthenia gravis".

Bez terapije ne može nijedan dan: Aleksandar Milićević
 

To je učinio poslavši mu medikament "cellcept" od 250 mg, bez koga on ne može nijedan dan. Pored leka, koji je u beogradsko Dopisništvo "Vesti" donela medicinska sestra Bojana, stiglo je i pismo dobročinitelja u kojem između ostalog piše:

Kontakt

 

Svi plemeniti čitaoci "Vesti", koji su voljni da pomognu Aleksandru Milićeviću, iz Valjeva, kako bi došao do zaliha leka u vidu kapsula od 250 mg, mogu stupiti u kontakt sa njim na adresu: Knez Jovice br. 24/A, 14.000 Valjevo, Srbija ili putem telefona na broj: +381 14 232 391 i + 381 60 023 23 91.

" Nedavno smo organizovali zajedničko druženje Svesrpske zajednice i kluba Kozara, čiji sam član. Tokom večeri pune veselja i lepog programa, rešili smo da sakupimo novac za jednu kutiju "cellcepta" Aleksandru Milićeviću iz Valjeva. Verujem da ovom mladiću nije nimalo lako, posebno što mu bolest godinama ne da mira. Ovom prilikom zahvaljujem se svim prijateljima koji su učestvovali u prikupljanju sredstava za lek. Posebno Živki Mančic, Anici Hunjadi, Danici Zarić i Miri Vatković. Zahvaljujem se i autoprevozniku Fudeks i njegovim vozačima, koji su nam uvek na usluzi kada treba nešto da pošaljemo."


Istog dana kada je stigao lek iz Pariza, novinari "Vesti" su ga uručili Aleksandrovom rođaku, koji je došao u našu Redakciju kako bi ga što pre odneo na kućni prag Milićevića.
 

Usamljen i slomljen

Zbog dugogodišnjeg lečenja, Aleksandar Milićević je često usamljen i tako reći "odsečen" od sveta i zbivanja u okoloni.
- Kad je čovek tako dugo bolestan retko ko ostane uz njega. To je svakako razumljivo, ali, eto, tek tada čovek shvati koliko je slab jer nema na koga da se osloni onda kad mu je to najpotrebnije. Zato mi i svaki poziv i topla reč prijaju i dođu kao melem na bolnu ranu - rekao je Aleksandar, koji od svoje 18. godine ni dan nije proveo bez lekova.

- Ovo je za mene i više nego prijatno iznenađenje. Tim pre što mi po već drugi put pomoć šalju isti ljudi. Tako nešto nisam mogao da očekujem niti da se nadam. A, posebno, jer se u poslednje vreme niko od čitalaca "Vesti" nije javio. Već sam izgubio svaku nadu i pomislio sam da je upravo humanim gestom dobročinitelja iz Pariza sve završeno. Oni su dokazali da sam pogrešio, na čemu im se još jednom od sveg srca zahvaljujem - kazao je vidno ganut Aleksandar, čija je mladost naglo prekinuta od dana kada su lekari otkrili od čega boluje, tačnije pre punih 25 godina.


Priroda njegove bolesti je takva da ovaj mladić, nažalost ne može da radi niti privređuje. Kada bi došlo do pogoršanja njegovog stanja, često je morao da bude i hospitalizovan zbog slabosti mišića za disanje. Muku muči i sa dijabetesom, osteoporozom i kataraktom, zbog koje ne vidi na levo oko. Brojne terapije raznim medikamentima dovele su do toga da na njihovo dejstvo postane imun, što je na kraju dovelo i do insuficijencije kore nadbubrega.


- Roditelji su penzioneri, pa nam je teško da dođemo do "cellcepta", koji je kod nas veoma skup i teško dostupan. Košta oko 250 evra, što je za nas pregolema suma. Zato sam, nemajući kud, morao da se posredstvom "Vesti" obratim ljudima dobre volje za pomoć. Unapred se zahvaljujem svima onima koji mi mogu pomoći da dođem do manjih zaliha ovog leka, bez koga, nažalost, ne mogu dobro da dišem niti funkcionišem. To je jedini medikament koji moju boljku drži pod kontrolom, pa bih bio mnogo mirniji kada bih imao bar malu zalihu - rekao je vidno slomljeni Aleksandar.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Hvala svima do neba
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online