Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/

Da dečije suze zamene maleni osmesi

Poželevši da usreći dečicu koja nisu rođena pod "srećnom zvezdom" dobrotvorka Pelka Budaković, predsednica HO Pomoć deci sveta iz Frankfurta, u dogovoru sa našim novinarima, odlučila je da njihova pomoć u vrednosti od 1.000 evra bude poslata na tri adrese, tačnije onih kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije.

Čeka ih lepo iznenađenje: Gabrijela Marjanović sa decom
 

Reč je o dvoipogodišnjoj Uni Savić iz Beograda, oboleloj od retkog oblika leukemije, zatim četvoro dece poginulog rudara Dragana Marjanovića iz Radovnice kod Trgovišta, kao i ćerkama nesrećno nastradalog Miodraga Dunjića iz Banovice kod Novog Pazara. Maloj Uni namenili su dar od 300 evra, a porodicama Marjanović i Dunjić po 350.
 

Uskoro i kod Marjanovića

Reporteri "Vesti" ovih dana krenuće i put Radovnice, kako bi u ime dobročinitelja iz Frankfurta usrećili i porodicu Marjanović. A, šta će oni poručiti u znak zahvalnosti i na šta će ovaj dar utrošiti, saznaćete u jednom od narednih izdanja našeg lista.

 

Zašto su odlučili da svojim prilogom obraduju upravo ove mališane, nije teško odgonetnuti. Činjenica da mala Una boluje od retkog oblika jedne od najtežih malignih oboljenja i da je za njeno lečenje potrebno mnogo novca, dovoljna je sama po sebi. Ova mila i hrabra devojčica je, podsećamo, zahvaljujući pomoći brojnih sugrađana i zemljaka iz dijaspore uspela da započne prvi ciklus lečenja upravo u Frankfurtu.

Samim tim, reporteri "Vesti" će je uskoro posetiti i uručiti dar od 300 evra HO Pomoć deci sveta i tom prilikom saznati pojedinosti njenog lečenja, kao i o toku akcije. Istina, sudbina drugih mališana iz Radovnice i Banovice veoma se razlikuje, pošto su ova dečica zdrava, ali ono što će uvek nositi kao ogroman ožiljak na srcu, jeste to što su tako rano ostali bez očeva, njihovih najvećih životnih oslonaca.

Mališani uvek u srcu: Pelka Budaković. predsednica HO Pomoć deci sveta

Prilozi od po 350 evra već su na putu za Radovnicu i Banovicu. Ovi darovi će, sigurni smo, silno obradovati osmoro mališana i njihove majke, koje su, nažalost, ostale same da se bore za opstanak svoje dece u veoma teškim uslovima. Na njihovu veliku nesreću, odlaskom na večni počinak Dragana Marjanovića i Miodraga Dunjića, svi snovi ovih porodica i planovi za budućnost, srušeni su kao kula od karata, a njihovo potomstvo ostalo je na milost i nemilost sudbini.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

Razumevši koliko je to strašno i teško, Pelka Budaković i HO Pomoć deci sveta, poželeli su da im tokom predstojećih praznika bar malo olakšaju teške muke i njihovoj dečici umesto suza izmame osmeh na lice. A, njihovim majkama Gabrijeli Marjanović i Slađani Dunjić olakšaju breme kako da same svojoj dečici pripreme ove praznike, znajući da nikako ne mogu biti isti kao prethodni, kada su bili u zagrljaju svojih očeva.


- Našim dobročiniteljima iz Frankfurta, kao i svim ostalim plemenitim sunarodnicima i čitaocima "Vesti", ovom prilikom želim najsrećnije praznike. Neka ih provedu u zdravlju i toplini doma sa svojim najmilijima. Neka znaju da je svaki trenutak važan i dragocen, pošto, nesreća ne bira ni dan ni vreme kada će da udari i ostavi vas nedorečene... - poručila je Slađana Dunjić, kada smo je obavestili o prispeću donacije koju će joj naši reporteri uskoro uručiti.
 

Uni od srca

Borba za život: Una Savić

Za neustrašivu Unu Savić, u međuvremenu, posredstvom Redakcije "Vesti" iz Sidneja, stigao je i dar anonimnog donatora iz Australije od 200 dolara. Ovaj prilog u beogradskom Dopisništvu "Vesti", preuzela je njena brižna tetka Ivana Mateković.


- Naša Una se bori kao lavica, uprkos teškoj terapiji, koja je prilično iscrpela. Prvi ciklus od ukupno tri koje treba da primi, u suštini je najvažniji za njen dalji tok lečenja. Tako sa nestrpljenjem očekujemo kakvi će rezultati biti.

 

- Hvala od srca svim dobrim ljudima širom sveta koji su joj šaljući donacije omogućili lečenje, kao i ovom dobrom čoveku ili ženi koji su joj poslali pomoć. Svaka para je od velikog značaja i daje nadu da ćemo uprkos svim ogromnim novčanim preprekama uz svesrdnu podršku ovako dobrih ljudi, uspeti da Unu izvučemo iz kandži opake bolesti, koja je ophrvala - rekla je Ivana Mateković.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Od Boga vam nagrada
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online