Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Ponedeljak 23.12.2013.
12:01
D. N. Petrović - Vesti - Foto: D. N. Petrović A

Složno uz sirotu majku i njene ćerkice

Osim čitalaca "Vesti", koji su već pune dve godine svojim prilozima gradili kuću porodici Dunjić iz zabite Banovice kod Novog Pazara, u akciju pomoći Slađani Dunjić i njenim maloletnim ćerkama, koje su pre dva meseca ostale bez oca Miodraga (39), uključili su se brojni sugrađani. Među njima ministar u Vladi Srbije Sulejman Ugljanin, kao i poznata pevačica Viki Miljković. Reporteri "Vesti" bili su na licu mesta kako bi to zabeležili.

Donela pregršt darova: Viki Miljković sa Slađanom Dunjić i njenim ćerkicama
 



Istina, teškom mukom, po snegu i jedva prohodnom putu, ministar Ugljanin i Viki Miljković nedavno su posetili Slađanu i decu, uverivši se iz "prve ruke" u kakvim uslovima žive.


Poznata pevačica i njen suprug Taške doneli su devojčicama mnogo poklona i specijalnu tortu, ali i novu veš-mašinu, koja će im mnogo značiti tokom zimskih dana u održavanju higijene u "nemogućim uslovima".


- Pratim, posredstvom interneta, novina i televizije, sve o Dunjićima, tako da sam dobro upoznata sa svim njihovim nevoljama. Kada sam saznala da je poginuo otac Miodrag Dunjić rasplakala sam se kao malo dete. Istog časa odlučila sam da im bar na neki način pružim podršku i dam na znanje Slađani i deci da neće ostati same u ovim teškim trenucima - priča Viki Miljković i naglašava da će od sada stalno biti uz Dunjiće, pomažući im koliko god bude mogla.

Nastavljaju sa akcijom

- I mi u pokretu Dveri prikupljamo pomoć za Dunjiće, svojevremeno smo im obezbedili građevinski materijal u vrednosti od oko 2.000 evra, a sada smo za Slađanu i decu prikupili oko 1.500 evra. Akcija još traje - rekao je Marko Stefanović, predsednik Dveri u Novom Pazaru.

Između ostalog, Viki planira da animira i druge kolege, pa će uskoro u Novom Pazaru za Dunjiće organizovati humanitarni koncert.


- Verujte mi da sam bez reči. Reći samo hvala svim ovim ljudima malo je, nažalost, ne umem drugačije. Posebnu zahvalnost dugujem plemenitim čitaocima "Vesti", koji se za devojčice i mene i dalje zdušno bore. Miodragova prerana smrt nas je zatekla, a strah od sutrašnjice i dalje ne prestaje - rekla je i dalje vidno potresena Slađana svime što je u proteklom periodu zadesilo.


Zajedno sa Ugljaninom i Viki Miljković, Dunjiće je posetio i naš saradnik i poznati humanitarac Hido Muratović iz Novog Pazara, koji se svojski borio za bolji život ove i drugih siromašnih porodica u ovom kraju, što i nastavlja da čini.


- Slađana i Dijana (5), Milica (4), Dušica (3) i Jelena (1) definitivno ne mogu ostati u Banovici, a kuću koju smo gradili za njih moramo ukroviti da ne bi propadala. Mišljenja sam da bi devojčice i majku valjalo što pre smestiti negde u Novom Pazaru. Nadam se da će ministar Sulejman Ugljanin, Viki Miljković i drugi pomoći da ih trajno zbrinemo i deci obezbedimo srećniju budućnost - ističe Muratović.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


U nastavku razgovora sa ovim vrlim čovekom, saznajemo da je, u međuvremenu za Slađanu stizala pomoć i od plemenitih čitalaca "Vesti", pa je tako Hido Muratović Dunjićima nedavno uručio ukupno 1.300 evra, a da će im narednih dana uručiti još 250 evra. Spisak onih koji su uputili pomoć je poduži.


- Nažalost, trenutno kod sebe nemam imena dobročinitelja koji su pomogli Slađani, ali ono što sa sigurnošću mogu da kažem jeste to da su Ismet Hadrović i Zevad Husović, koji žive u Nemačkoj poslali 100 evra, a novopazarska firma "Plavi kamen" i poljoprivrednik Dragoslav Radomirović obezbedili su još po 50 evra. Uskoro očekujemo i nove donacije, a ja se svima zahvaljujem i upućujem svoje duboko poštovanje u ime Dunjića - naglašava Muratović.
 

Obećanja

- Jedva smo do Banovice došli terenskim vozilima, a kako će Slađana i deca kad napadaju još veći snegovi, ne mogu ni da zamislim. Bojim se da im ovde, bez oca i hranioca porodice, nema života. Ganut sam njihovom sudbinom i sirotinjom. Zato ću o njihovim nevoljama obavestiti i ostale članove Vlade Srbije kako bismo im pomogli. Ne smem ništa unapred da obećam, ali se nadam da ćemo im obezbediti neki pristojan smeštaj u Novom Pazaru. Bar jednu toplu sobu sa kupatilom, blizu škole i obdaništa. Moramo naći načina i da ih trajnije obezbedimo tako što ćemo Slađani naći zaposlenje ili na neki drugi način - istakao je prilikom posete ministar Ugljanin.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online