Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 06.12.2013.
12:01
D. Đ. - Vesti - Foto: D. Đorđević A

Vaši smo dužnici!

U dogovoru sa dobročiniteljkom Ljiljanom iz Australije, koja svakog meseca pomaže sedmočlanoj porodici Jović iz sela Uševce kod Vranja, reporteri "Vesti" su tako pristiglom donacijom od 450 dolara ispunili njihove želje obezbedivši hidrofor, a za bebu Sanju paket mleka i dva pakovanja pelena. Ostatak novca od oko 40 evra, takođe, uručeno je porodici Jović, da im se nađe.

Hvala od srca: Stanislavka Jović sa ćerkom i unukom
 

Tom prilikom predali su im i paket sa odećom, igračkama za bebu, slatkišima i kozmetikom, dar Nataše Vidović iz Frankfurta, čemu su se najviše obradovali najmlađi članovi, 12-godišnja Aleksandra, osmogodišnja Sara i beba Sanja, koja je ušla u deseti mesec života, zdrava, vesela i sita.
 

Potrebno još crevo

- Jedino što nedostaje da bi hidrofor proradio je crevo, koje će ići od bušotine do kuće, pa neke spojnice, klapne, šta ti ja znam... Kažu nam da će izaći još oko 100 evra. Ne možemo da verujemo da je toliko skupo. Nikako da uvedemo vodu, a toliko nam je potrebna - čudila se Stanislavka.

- Hvala našoj dragoj Ljiljani. Ona nas gleda kao da smo njeni najbliži. Neka je Bog čuva, neka joj podari dobro zdravlje, pa da se zajedno radujemo životu. Svi koji nam pomažu da bebu i decu prehranimo, ali i omogućimo im bolje sutra, božje su delo i dar, ništa nije slučajno. Naše je da budemo pošteni, čestiti, da opravdamo poverenje svih, da budemo ljudi - kaže Stanislavka Jović, majka Jagode, Suzane i Aleksandre, a baka Sare i Sanje.


Istina, dok smo stigli do kuće Jovića, pratila nas je slaba kiša i magla pored reke Veternice. Dočekavši nas uzbuđeno, zagledali su se u hidrofor ne mogavši da se načude koliko je veliki.

Sanja Jović sanja lepe snove

- Kada bude krenuo da radi, hidrofor će nam omogućiti vodu svuda u kući. A prvenstveno za veš-mašinu, da spasemo ruke tokom zime. Nije lako tada prati ručno, napolju za sedmoro nas. Ovo nam mnogo znači. Našli smo majstora koji će ga postaviti. Tu je i komšija, kome ćemo da vratimo tako što ćemo mu pomoći u nekim poslovima oko zemlje - navodi Stanislavka.


Miodrag, glava kuće, sa Suzanom je stalno u nadnici, Jagoda zbog problema sa nogama vodi računa o deci, a Stanislavka o kući i kozama.
- Rade sve što im se ponudi, za dnevnicu, krompir, pasulj, za bilo šta. Važno je da imamo brašna, a to smo obezbedili za zimu, smestili na suvo. Prvi put imamo brašna na duže vreme zahvaljujući dobročiniteljima. Nikada im to nećemo zaboraviti - poručuje Stanislavka.


Ostavljamo Joviće da se raduju poklonima donatorke iz Nemačke, a posebno deca, koja su zahvaljujući ovako dobrim ljudima obučena, obuvena i namirena. Imaju sve ono što im je potrebno za zimu, što donosi spokoj svima.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online