Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 01.09.2013.
04:57
Lj. M. - Vesti - Foto: Vesti A

Mnogo dece - mnogo potreba

Bogdan Radulović rodom iz Modriče, koji penzionerske dane provodi u Međeđi kod Kozarske Dubice, iskoristio je priliku i obišao porodicu Mire Marjanović u Miljakovcima kod Prijedora. U posetu nije došao praznih ruku, već je Mirinoj dečici poklonio školske torbe i nešto odeće, koji će im dobro doći za predstojeće školske dane.

Raduju se poklonima: Bogdan Radulović sa Mirom Marjanovićem i njenom dečicom


 

- Nastojaću da još pomognem Marjanovićima. Ovo što sam sada doneo je mali znak pažnje. Teška materijalna situacija ove mnogočlane porodice me je podstakla da im na ovaj način bar malo pomognem, jer sam se uverio da im nije nimalo lako. Ovo je, takođe, i prilika da pozdravim moje društvo u Nemačkoj, kako bi čuli i videli gde sam bio, da se na ovaj način uvere i sami u istinitost onoga što su "Vesti" do sada pisale o ovoj porodici. Pokušaću sve svoje prijatelje i poznanike da animiram, kako bismo zajedno pomogli Marjanovićima, a pre svega njihovoj omladini koja su naša budućnost - poručio je Bogdan Radulović, koji je penziju zaradio u Nemačkoj u Ofenburgu, gde je sve donedavno bio.
 

Dvanaestočlanoj porodici Marjanović, gde je osmoro đaka, od čega jednog studenta, jednog srednjoškolca i šest osnovaca među kojima je i jedan prvačić, svaka pomoć je dobro došla, kao i ovog dobročinitelja iz Nemačke i mnogo im znači. Istina, još dosta toga nedostaje, ali ne žale se.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Ovom divnom čoveku, koji je razumeo šta znače potrebe mnogočlane porodice sa dosta dece, mnogo se zahvaljujemo. Činjenica je da dosta toga treba za početak školske godine, a najviše školskog pribora, svezaka, knjiga... Svake godine se nešto u školskom programu menja i zato sada moram svima nove knjige da kupujem, jer ne mogu da naslede od svojih braće i sestara. Još ne znam kako ću ih u potpunosti spremiti za školu, ali nekako ću morati - kaže majka Mira, veliki borac, ali i optimista.

Ono što sigurno zna, to je da neće dopustiti da joj deca ne idu u školu sa svojim vršnjacima.

- Pre neki dan sam išla da gledam knjige za mog Željka, koji je treći razred osnovne škole i doživela šok. Cena kompleta knjiga, zajedno sa svim priborom, iznosila je 180 maraka. Zato za Marinka, koji je deveti razred, iskreno govoreći ne smem ni da pogledam, pošto su, sigurna sam, duplo skuplje - veli Mira Marjanović.

Ipak, ova hrabra majka neće sedeti skrštenih ruku, već će se obratiti za pomoć gradonačelniku Prijedora i Republičkom pedagoškom zavodu.

- Napisaću zahtev gradonačelniku Paviću da pomogne. Teško da hoće, ali pokušaću, ništa mi drugo ne preostaje. Suzanu sam upisala u treći razred srednje škole, a samo to košta 50 maraka. Njenom razrednom starešini sam rekla da pričeka do dečjeg dodatka, jer do tada nemam čime da im platim upisninu - kaže Mira, koja majčinski brine da sva deca imaju bar najminimalnije što im treba. Duboko veruje da samo dobrim uspesima u školi i obrazovanju mogu biti spremni za ono što im budućnost donosi i sudbinu preuzeti u svoje ruke. 

Biće i stipendije za Suzanu

Saznavši posredstvom "Vesti" da je 17-godišnjoj Suzani preko potrebna stipendija, Zoran Tešić iz Nemačke, rodom iz Zemuna, poželeo je da pomogne Marjanovićima i reši taj problem. Želja mu je da u narednih godinu dana, Suzani svakog meseca daruje po 50 evra, kako bi joj školovanje predstavljalo pravo zadovoljstvo, a roditeljima skinulo teško breme oko plaćanja autobuske karte, pribora, knjiga i užine.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Borba se mora nastaviti
HUMANITARNI MOST Radost Marjanovića
HUMANITARNI MOST Dragana obradovala Nikolu
HUMANITARNI MOST Dragani za nastavak studija
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online