Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 08.08.2013.
12:01
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Jedna donacija uručena, a nova već pristigla

Ranka Majstorovića iz Omarske, 73-godišnjeg penzionera s najnižom penzijom u Republici Srpskoj, već više od godinu dana svakog meseca obraduje anonimni donator iz Minhena, koji je i sam poreklom iz ovih krajeva, tačnije iz Trna kod Banjaluke.

Štedi svaki evro: Ranko Majstorović

I ovoga puta Ranku su bila usta puna hvale kada smo mu uručili novčani dar od 55 evra od stalnog donatora iz Nemačke, ni sami ne znajući da je u Redakciju "Vesti" u Frankfurtu pristigla još jedna donacija od ovog dragog čitaoca. I ovoga puta u iznosu od 55 evra i za istu osobu - Ranka Majstorovića, u nadi da će mu olakšati i bolest i starost.


- Za siromaha kao što sam ja, to je veliko, uz to još kad je neko i bolestan kao što je slučaj sa mnom ovaj dar je još veći, a njegov značaj nemerljiv. Zato upućujem najveću zahvalnost mom donatoru koji me pomaže kao i moje dete. Bog neka podari zdravlje i sreću i njemu i njegovoj porodici. Iako sam zbog bolesti srca proveo dva meseca u bolnici, opet nisam dobro, stalno se brzo zamaram. Odlazim na kontrole, a lekovi su jako skupi pa podižem u apoteci samo one što su besplatni.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


- Inače kada bih uzimao i one lekove što mi savetuju doktori, a nisu besplatni, trebalo bi mi mesečno više od 150 KM (oko 75 evra). Jedna kutija tog skupog leka može mi potrajati samo deset dana - zabrinuto priča Ranko, a sve ono što govori reporterki "Vesti" pomno prate njegova kćerka Božana koja je takođe bolesna i unuk Marko. Ipak, uprkos bolesti, Božana se sama brine o kući i bašti, ali zbog suše jedino je, kaže izvesno, da će krompira biti jer je u zemlji, a ostalo sitno povrće "usukalo" se od žege. Eto, nove nevolje za Majstoroviće...
 

Čuva za crne dane

Ranko je veoma štedljiv i sačuvao je i dve prethodne novčane pošiljke od istog darodavca iz Nemačke koje će sada da spoji sa ovom poslednjom - kako bi kupio drva za zimu. "Moram već sad ugovarati drva za zimu kod koga ću kupiti dok su jeftinija jer posle poskupe. Moram tražiti i ko će mi ih izrezati pa iscepati, a i da se malo prosuše dok je vrućine", priča Ranko dok uveliko razmišlja o hladnim zimama.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Samo da ugosti neznanca
HUMANITARNI MOST Malo za Ranka, malo za Marka
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online