Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Nedelja 04.08.2013.
03:27
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić A

Nikola je svima zarobio srca

Devetomesečnog Nikolu Dunovića iz Prijedora, sina Majke hrabrosti Jelene Trikić, 32-godišnje Drvarčanke koja je svoj život dala da bi ga rodila, posetila je stalna donatorka Dragana Vujić sa svojim sinom Miljenom i roditeljima, majkom Grozdanom i ocem Nevenkom Kovačevićem i uručila novčanu pomoć od 200 evra, igračke i odeću.

Računajte na nas: Dragana i Miljan Vujić sa malim Nikolom
 

Čitateljka "Vesti" je ovog mališana posljednji put videla u decembru 2012. i darovala ga značajnom novčanom i materijalnom pomoći. Tada je obećala da Nikolu neće zaboraviti. I da će mu pomagati koliko može. Zato ni najvreliji dan ovoga leta nije bio prepreka da Vujići ponovo posete malog Prijedorčanina, iskoristivši odmor i dolazak u rodne Laktaše. A Nikola je goste nagradio najlepšim osmehom, obradovan novim igračkama.

Sinu je i mama i tata: Goran Dunović

- Iako ostajemo svega nekoliko dana u Laktašima da sinu obeležim 18. rođendan, ipak smo našli vremena da obiđemo Nikolu, jer on nas je osvojio od prvog susreta, izuzetno je drago dete - rekla je Dragana, čiji je sin Miljen, takođe oduševljen Nikolom. "Drago mi je što mogu lično da vidim Nikolu, jer dugo nisam bio u rodnom kraju.

- Mnogo sam čitao i čuo o njemu i jako mi je žao zbog onoga što mu se desilo i što je život prema njemu već u prvim danima bio tako surov. Nikola će uvek moći da se osloni i na mene, tu sam da pomognem koliko mogu. I dalje ću podržavati svoju majku u njenim humanitarnim aktivnostima, jer kada vidite Nikolu onda znate da je to ono pravo", ponosno kaže Miljen.


Možda će se i Nikola, čim malo poraste, pridružiti Stefanu i Tamari, izbeglicama sa Kosova, ostalim bez roditelja, a za koje se vrata doma porodice Vujić i u RS i u Salcburgu stalno otvorena. "Mi smo im jedina nada i radost. Bili su kod nas u poseti u Salcburgu prošle i pretprošle godine. Drago mi je da toj deci pružamo ljubav i radost, mene zovu tetkom, a moje roditelje bakom i dekom i mi smo tu da im pomognemo da završe školu i postignu nešto u životu", kaže plemenita Dragana koja ni ovoga puta nije zaboravila svoja dva štićenika u Kuzminu.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

"Moji roditelji su umesto mene svratili i kod porodice Kragović u Kuzminu i uručili pomoć Stefanu i Tamari. Moja porodica i ja gledamo da im pomognemo da završe školu i nađu svoj put, jer žive sa starom bakom koja sa penzijom od 100 evra ne može da ih prehrani i školuje, a od države nemaju pomoć. Drago mi je što je Tamara odličan đak, upisala je Ekonomsku školu, ali i Stefan je dobar", hvali Dragana štićenike.

Dođite praznih ruku!

Goste iz Austrije dočekao je Nikolin otac Goran Dunović, širom otvorivši vrata i srce, zahvalivši se u svoje i ime preminule supruge Jelenine i njene porodice. "Hvala što pomažete mog sina i činite mu dane radosnim, jer već je toliko porastao da zna da se raduje i gostima i darovima. Želeo bih da Vujići sledeći put budu naši dragi gosti koji će doći praznih ruku a da ih mi na svoj način ugostimo, jer zaista su do sada mnogo toga poklonili Nikoli i moja zahvalnost je velika", rekao je otac Goran.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Prvo slavlje bez majke
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online