Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Četvrtak 21.03.2013.
12:01
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Vesti A

Svi Marjanovići za istim stolom

Ministar prosvete i kulture Republike Srpske Anton Kasipović, na kraju svog sedmogodišnjeg mandata posetio je dvanaestočlanu porodicu Marjanović iz Miljakovaca kod Prijedora i uručio im značajnu pomoć: dva trpezarijska stola sa 12 stolica, ugaonu garnituru, šporet na drva i elemente viseće kuhinje.

Svako ima svoju stolicu i ležaj: Porodica Marjanović
 

- Mnogo mi znači ovaj nameštaj. Do sada sam spavala na podu. Bilo je i dece koja su spavala na podu, ali više nećemo. Sada ćemo ovo polako da namestimo tako da se svi smestimo u pravu postelju - kaže Mira i dodaje: - Od sada ćemo i svi obedovati zajedno. Ranije nikad nismo ručali zajedno, čak ni za Božić, kada smo svi na okupu. Neki su morali stojeći da jedu jer nismo imali dovoljno stolica da svi u isto vreme sednemo za kuhinjski sto.

Suzani prilog iz Perta

Ekipa "Vesti" uručila je Miri Marjanović pomoć od 90 AUD koja joj je preko naše Redakcije stigla iz Australije od Ilije Šormaza iz Perta.
- Zahvaljujem se svim dobrim ljudima koji mi pomažu, a evo ovoga puta posebna zahvalnost za donatora iz daleke Australije. Pošto se već brinem kako ću Suzanu dalje slati u Prijedor u srednju školu, jer nemam da joj platim kartu i sendvič, ovaj novac će dobiti Suzana i trajaće joj bar mesec-dva. Uspeću da platim i autobusku kartu do škole - kaže zahvalna majka desetoro dece Mira Marjanović.

Ona je istakla da lokalna zajednica njenoj porodici nije značajnije pomogla do sada, čak nijedno dete nije dobilo stipendiju iz gradskog budžeta. Najveću pomoć dobijali su od čitalaca "Vesti".


I 10-godišnji Dragan Marjanović imao je potrebu da objasni kako su do sada ručavali:
- Ručali smo dvoje po dvoje, na smenu. Bilo je i nestrpljenja i nervoze i mama je morala da pravi raspored.


Draško Marjanović, otac desetoro dece, zahvalio se ministru Kasipoviću.
- Ministar Kasipović nas je posetio nekoliko puta i sve što je do sada obećao - ispunio je i svaka mu čast za to. Zahvaljujem i drugim dobrim ljudima koji su mi dosad pomagali i koji to čine i dalje. Zahvaljujući toj pomoći dogradili smo prostoriju da živim sa svojom decom normalno, a od sada i spavaćemo kao sav normalan svet - rekao je Draško Marjanović.

Nov nameštaj: Ministar Kasipović i Marjanovići
 

Ministar Kasipović je rekao da je i sada samo ispunio dato obećanje.
Prema njegovim rečima, nameštaj za Marjanoviće obezbedile su kompanija "Vrbas" za proizvodnju nameštaja, Spektra DMG i on svojim ličnim učešćem, zajedno s drugim sugrađanima.


- Kada imate mogućnost i zadovoljstvo da jednoj ovako velikoj porodici pomognete da stvore uslove da svaki član ima gde da sedne, legne, da deca imaju prostora za učenje i igru, onda ste stvarno privilegovan čovek. Ja to tako doživljavam i želeo sam da ono što sam Marjanovićima nekada obećao ispunim do kraja. Nepravda je i grehota da bilo ko spava na podu. Ja sa ovom porodicom na neki način "živim" jedno duže vreme i možda sam ja sretniji od njih jer sam imao priliku da učinim nešto dobro - dodao je Kasipović.
 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online