Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Subota 10.12.2011.
12:00
K. N. - Vesti - Foto: A

Marija i Marko, miljenici zemljaka

Deo donacije Rajke Tarlać i parohijana SPC "Sveti knez Lazar" iz Aleksandrije, predgrađa Sidneja, od 200 australijskih dolara namenjenih bratu i sestri četvorogodišnjem Marku i trogodišnjoj Mariji Okuki iz berkovačkog sela Predolja, stigao im je na kućni prag. Istovremeno, upućeno im je i 100 evra Miloša Matića iz Augzburga. Novac je odneo u Hercegovinu brat njihovog dede Mile Đurica, koji je nedavno posetio naše beogradsko Dopisništvo.

Ostali bez roditelja: Marija i Marko Okuka

- Od srca hvala svim tim dobrim ljudima na ukazanoj pomoći. Ovaj prilog će dobro doći da Marku i Mariji moj brat Goran i njihov drugi deda obezbede ono što im je najpotrebnije.

Bake i deke, kako Đurice tako i Okuke, daju sve od sebe da im ništa ne nedostaje, ali svesni smo da roditeljsku ljubav ništa neće moći da im nadomesti. Nažalost, sudbina je htela da zet Radenko i ćerka Danijela odu pre roditelja koji će celog života nositi živu ranu u srcu... - rekao je Mile Đurica.

Hvala od srca

 

- Molim vas da se zahvalite tim dobrim ljudima iz Australije i Nemačke. Dijaspora nam je mnogo pomogla i odmah nakon nesreće. Uz dobre ljude, čovek se lakše bori sa bolom i ima više snage da vodi brigu o unučićima - poručio je deda Gojko Okuka iz Predolja u čijoj kući žive Marko i Marija.


Tragedija porodice Okuka bolno je odjeknula među našim čitaocima. U teškoj saobraćajnoj nesreći, prošlog oktobra, na lokaciji Prevorac, kada je automobil bračnog para Okuka sleteo s puta, na licu mesta je izdahnuo Radenko, dok je njegova supruga, mlada učiteljica Danijela, od zadobijenih povreda, preminula dva dana posle u Kliničko-bolničkom centru u Podgorici.


Svako ko je čuo ove vesti iskreno ih je ožalio, a pitanje šta će biti sa Marijom i Markom nametalo se samo po sebi. Istina, brigu o ovim mališanima zdušno su preuzeli bake, deke i bliža rodbina, ali odgajiti dvoje tako male dečice i izvesti ih na put u ovako teškim vremenima, nije nimalo lak zadatak.

Posebno što su i baba i deda stari, što tuguju za izgubljenom decom i što žive od skromnih penzija, a ekonomska kriza je ozbiljno uticala i na smanjenje plata i poslova. Zato je Mariji i Marku svesrdna pomoć plemenitih čitaoca "Vesti" od velikog značaja.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POVEZANE VESTI

HUMANITARNI MOST Pozdrav iz Hercegovine
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online