Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
/
Petak 06.05.2011.
12:01
E. V. - Foto: A

Vratili ste mi želje, volju, nadu...

Potresna slika 31-godišnjeg Danila Jovanova iz Kraljeva, koji se već duže od jedne decenije, ležeći u postelji, bori sa bolovima, nemaštinom i sećanjem na saobraćajnu nesreću koja ga je u jednom trenu pretvorila u invalida i stavila tačku na njegov put do sportskih zvezda, unosi nemir u duše sve većeg broja naših čitalaca.

Ići ću u Igalo: Danilo Jovanov sa bratom, Nebojšom Cvetkovskim i njegovim ocem



Stoga i donacije stižu jedna za drugom, naročito posle zemljotresa kada je nesrećni mladić ostao zarobljen između četiri zida u višespratnici koja nema rampu za kretanje invalidskih kolica.


Donacija o kojoj danas pišemo imala je dug i neobičan put na kojem se početnih 1.300 američkih dolara uvećalo za 150 evra pre nego što je stiglo do Danila.


Sve je počelo u Čikagu. Naš čitalac Duško Pavlović, preko firme "Beograd net market" organizovao je akciju među zaposlenima i mušterijama. Prikupljeno je 1.300 američkih dolara i novac je doneo u Kraljevo Duškov sestrić Nebojša Cvetkovski, koji takođe živi u Čikagu. Danila i njegovu porodicu posetio je trećeg dana Uskrsa.


Po dolasku iz Amerike, najpre je otišao u rodnu Bijeljinu da sa rodbinom proslavi ovaj veliki hrišćanski praznik. Njegovi roditelji, otac Nenad i majka Vesna, takođe su dali prilog za donaciju koju je Nebojša trebalo da odnese u Kraljevu. O tom putu pričao je i svojim prijateljima, a kada su saznali za razlog bilo je i onih koji su poželeli da se priključe humanim zemljacima i novčanim prilogom pokažu da ni oni nisu ravnodušni na muke mladog Kraljevčanina. Tako je Miloš Stevanovć priložio 100 evra, a 50 evra Radmila Gajić, prijateljica iz Brčkog.

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na e-mail adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta telefonom na br.: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.


Danilo Jovanov, kao i njegova porodica bili su istinski potreseni posetom dokazanih humanista.


- Ovo je treća donacija koju dobijam zaslugom Duška Pavlovića od zemljotresa. Ne znam da li sam više potresen ili oduševljen... Naravno, najviše sam mu zahvalan što misli na mene i organizuje prikupljanje pomoći koja mi je više nego dobro došla. Istu zahvalnost osećam i prema svima koji su dali novčani prilog... - govorio je uzbuđeno Danilo, ne skidaući pogled sa dragih gostiju Nebojše Cvetkovskog i njegovog oca Nenada.


Tema za razgovor bilo je na pretek. Ipak, najviše se pričalo o Danilu, o prošlosti koja je tako mnogo obećavala, tmurnoj sadašnjosti i neizvesnoj budućnosti.


- Od dana kada su novinari "Vesti" ušli u našu kuću, osetio sam se ponovo živim. I da nije bilo materijalne pomoći vaših čitalaca, taj osećaj bio bi dovoljan za zahvalnost do kraja života. Međutim, oni su mi omogućili da počnem polako da se oporavljam. Najveći problem su mi dekubiti. Sada mogu sebi da priuštim sva sredstva za negu i lečenje, ali ove rane izuzetno teško zarastaju. Istina, imam vremena na pretek, sada i dovoljno novaca, tako da čim se dekubiti zaleče i budem sposoban za putovanje moći ću da planiram rehabilitaciju u Igalu - rekao je Danilo Jovanov, potvrdivši da se u tom izmučenom telu skriva duh sportiste i da je u njemu ima još snage, iste one kojom je uspeo da se služi rukama uprkos činjenici da su povrede kičme bile toliko teške da su dovele do kvadriplegije.

Iz Sidneja 200 dolara

Uskršnji praznici su prošli, a u domu familije Jovanov o njima će se pričati još dugo, jer od Danilove nesreće nikad nisu imali bogatiju trpezu, draže goste ni više novca koji će nepokretnom mladiću život učiniti kvalitetnijim i sadržajnijim. Tome je svakako doprinela i porodica Damjanović iz Sidneja. Od donacije vredne 800 australijskih dolara izdvojenih za štićenike Humanitarnog mosta, 200 dolara namenili su mladom invalidu iz Kraljeva.
- Zahvaljujem na pomoći i mojim donatorima i želim da uvek budu u prilici da daju. Od toga nema ništa lepše ni plemenitije - rekao je Danilo Jovanov pošto mu je i donacija iz Sidneja uručena.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online