Tanjug/AP

Gradonačelnik opštine Kirhberg u Austriji Franc Hofer, ubijen je danas, a napadač je u bekstvu. U toku je akcija policije velikih razmera.

Nakon pucnjave u okrugu Rorbah i pronalaska tela lokalnog gradonačelnika pokrenuta je velika operacija u Gornjoj Austriji. Ubijeni je gradonačelnik opštine Kirhberg ob der Donau. Počinilac je verovatno pucao u najmanje još jednu osobu dok je bežao. Treća žrtva još nije zvanično potvrđena, prenose austrijski mediji.

Osumnjičeni počinilac Roland Dreksler (56) je u bekstvu i smatra se veoma opasnim. Policija je takođe objavila snimak osumnjičenog. U pitanju je, prema prvim i nezvaničnim informacijama, lovac koji je osim pomenutog gradonačelnika ubio još najmanje jednu osobu, piše krone.at.

Iza ubistava, dodaju, verovatno se krije dugogodišnji spor između lovaca, posle brojnih međusobnih pritužbi. Sada je verovatno sve eskaliralo, spekulišu austrijski mediji.

Hajnc Kobler, gradonačelnik Arnrajta, gde je ubijena druga žrtva Josef H, i sam je policajac, uključen je u potragu za Rolandom Drekslerom.

– Upravo se vratio sa rehabilitacije pre nekoliko dana. Ponovo je bio u formi i pun energije. Neverovatno je šta se desilo – kazao je.

Uvek je bilo sukoba između Drekslera i Jozefa H. oko pitanja lova, dodao je on.

Osumnjičenom zaprećeno da će izgubiti lovačku dozvolu

Prema saznanjima „Krone“, optužbe koje su kolege lovci izneli na račun osumnjičenog pre pucnjave bile su toliko ozbiljne da mu je zaprećeno da će izgubiti lovačku dozvolu.

Osumnjičeni je, navode, bio poznat lovcima u okolini. Ranije je rečeno da je više puta imao problema sa zaštitom prirode i životinja.

– Pritisak se možda nedavno povećao. Bio je teška osoba – kaže lokalni lovac koji ne želi da kaže svoje ime.

Prema informacijama „Kronea“, gradonačelnik Hofer je u ponedeljak ujutro bio na putu za Fraunšlag. Prošao je pored kuće osumnjičenog. Roland Dreksler je možda tada počeo da ga juria. Tada je možda došlo do sukoba. Gradonačelnik je očigledno pokušao da pobegne preko livade, navodi ovaj medij.

Policija je nedaleko od dva mesta zločina postavila privremeni centar za kontrolu operacija. Na mestu zločina su istražitelji Državne kriminalističke policije, kao i službenici operativne grupe Kobra. U potrazi za odbeglim zločincem koriste se i dva helikoptera.

Hitne službe trenutno tragaju za osumnjičenim u šumi.

Za vrlo kratko vreme, Kirhberg ob der Donau se pretvorio u grad duhova. Stanovnici se kriju u svojim kućama – osumnjičeni Roland Dreksler je i dalje u bekstvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here