Generalni sekretar NATO Mark Rute

Generalni sekretar NATO Mark Rute potvrdio je da su vojnici iz Severne Koreje poslati u Rusiju i raspoređeni u Kursku oblast. On je istakao da produbljivanje vojne saradnje između Moskve i Pjongjanga predstavlja pretnju i indo-pacifičkoj i evroatlantskoj bezbednosti.

– Produbljivanje vojne saradnje između Rusije i Severne Koreje predstavlja pretnju i indo-pacifičkoj i evroatlantskoj bezbednosti. To podriva mir na Korejskom poluostrvu i podstiče ruski rat protiv Ukrajine – rekao je Rute.

Kako je naveo generalni sekretar NATO, Pjongjang je već isporučio Rusiji milione metaka municije i balističkih projektila.

U zamenu, dodao je on, predsednik Rusije Vladimir Putin obezbeđuje Severnoj Koreji vojnu tehnologiju i drugu podršku kako bi se zaobišle međunarodne sankcije.

– Preko 600.000 ruskih vojnika je ubijeno ili ranjeno u Putinovom ratu, a on nije u stanju da izdrži svoj napad na Ukrajinu bez strane podrške. To je zato što Ukrajinci uzvraćaju hrabrošću, otpornošću i domišljatošću – istakao je generalni sekretar Alijanse.

Rute je rekao da je delegacija Južne Koreje jutros obavestila Severnoatlantski savet i druge indo-pacifičke partnere o sve većoj umešanosti Severne Koreje u ruski ilegalni agresorski rat protiv Ukrajine.

Poručio je da će NATO saveznici nastaviti da podržavaju slobodnu i demokratsku Ukrajinu.

2 COMMENTS

  1. Kako to.Jedna mala Koreja je pretnja za mocni NATO zato sto saradjuje sa Rusjom.Konacno se ova mala ali hrabra drzava otgla i izborila zla koje joj je nametnula Amerika..Nema vise sankcija.Koreja je izgradila drzavu.mocnu vojsku i mocno oruzje.Koreja je spremna da ratuje protiv Zapada u Ukrajini.mali Rute prpa bato od Koreje.Sigurno jer taj zlocinackiNATO se sigurno urisava i nestaje.Lav od papira nestaje u Ukrajini/Blago vama jos vas cuva Crna Gora i Severna Makedonija i NDH oz Zagreba

  2. Ma nemoj a vi sto ste se mesate u rat Rusije i ukrajine
    Pa upravo ste to vi uradili
    Gurnuli ste nevin ukrajinski narod u rat da gine a vi se smeskate iz fotelje i glumite generale
    Licemeri svetski ste vi

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here