freepik.com
Pravilno organizovan frižider

Večernja glad je čest problem svih onih koji paze na svoju figuru.

Mnogi veruju da jedenje kasno uveče može štetiti vašoj figuri ili zdravlju, ali nije sva hrana stvorena jednaka. Postoje namirnice koje možete bezbedno da konzumirate pre spavanja, a da pritom ne ugrozite svoje ciljeve u održavanju zdrave telesne težine.

Donosimo vam listu od pet namirnica koje možete da jedete uveče, a koje vam neće opteretiti varenje niti dodati dodatne kalorije.

Riba

Riba je odličan izbor za večernji obrok, posebno ako se priprema na zdrav način, kao što je pečenje u rerni ili na pari. Bogata je proteinima koji će vam pomoći da ostanete siti bez osećaja težine u stomaku. Preporučuje se da porcija ne prelazi 100 grama.

Ćuretina i piletina

Kao i riba, piletina ili ćuretina su odlični izvori proteina i nisu teško svarljivi. Kuvana ili pečena piletina pre spavanja pružiće vam osećaj sitosti bez preteranih kalorija. Porcija treba da bude slična ribi – oko 100 grama.

Mleko

Mleko je još jedna odlična opcija za kasni obrok. Ne samo da zadovoljava glad, već i pomaže u boljem snu. To je zbog prisustva triptofana, aminokiseline koja stimuliše proizvodnju serotonina, hormona koji reguliše san. Mleko takođe sadrži kalcijum, koji pomaže u opuštanju mišića i nervnog sistema.

Tofu

Tofu je lagan, ali hranljiv proizvod bogat biljnim proteinima. Često se koristi u dijetetskoj ishrani jer pomaže u suzbijanju gladi i istovremeno ne opterećuje organizam teškim mastima ili šećerima. Možete ga koristiti kao laganu večeru ili kao dodatak salati.

Svež sir

Svež sir je jedan od najpopularnijih dijetetskih proizvoda. Ako ga konzumirate uveče, pomoći će vam da se osećate sito, a istovremeno nećete unositi višak kalorija. Najbolje je jesti bez dodavanja šećera ili masnih dodataka poput pavlake. Ako želite da obogatite ukus, slobodno dodajte bobičasto voće, prenosi Index.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here