I. Škara
Ratko Patković

Ratko Patković, dugogodišnji saradnik “Vesti” iznenada je preminuo 24. oktobra u svom domu u Bohumu. Generacije naših ljudi pamte ga kao izveštača sa brojnih događaja koje su organizovali srpski klubovi u Dortmundu, Diseldorfu, Vupertalu, Reklinghauzenu i drugim gradovima. Pratio je rad folklornih ansambala, humanitarne aktivnosti udruženja, izveštavao sa sportskih događaja, pisao o našim ljudima koji su uspešni u Nemačkoj. Klubovi su cenili što je godinama i decenijama pratio njihov rad pa je dobio brojne zahvalnice, poslednju u nizu, uz buran aplauz, prošle godine od KUD Srbija iz Dortmunda.

Posebno je bio aktivan u dortmunskoj parohiji i izveštavao o dešavanjima u hramu Svetog Luke koji je smatrao svojom duhovnom oazom. Parohijani će ga pamtiti po vedrom duhu i ljudskoj dobroti. Upravo u hramu Svetog Luke u Dortmundu u utorak 29. oktobra biće od 10.30 služen pomen za Ratkov blažen pokoj i upriličen ispraćaj za Republiku Srpsku gde će mu biti večna kuća.

Ratko je rođen 1946. godine u Slatini kod Šamca, a po svojoj želji biće sahranjen na porodičnom grolju u Šamcu. Za njim tuguju supruga Mira, sinovi Zoran i Stanko, snahe i četvoro unučadi.

1 COMMENT

  1. g. Ratko Patkoviću
    Zahvaljujem vam od srca za sve divne članke koje ste napisali o meni i mom umetničkom radu. Motivisali ste me i ohrabrili da nastavim dalje. To nikada neću zaboraviti. Hvala puno. Vi ste ostavili trag u našim srcima i srpska dijaspora u nemačkoj je pretrpjela veliki gubitak. Hvala vam puno na svemu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here