EPA/Maxim Shipenkov
Vladimir Putin

Retorika Zapada u vezi sa situacijom u Ukrajini se promenila i počeli su da razmišljaju i da zaista procenjuju situaciju, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin.

– Oni su i juče rekli da je neophodno da se nanese strateški poraz Rusiji. Međutim, danas se retorika već promenila. Mi to vidimo. Kao što sam rekao, možemo samo da ih pohvalimo zbog toga što su počeli da razmišljaju i zaista procenjuju situaciju – rekao je Putin u intervjuu za televiziju “Rusija 1”.

On je naglasio da se Kijev ponaša iracionalno, da nije moguće praviti planove na toj osnovi i da je prerano da se čak i pomene mogućnost postizanja nekog dogovora.

Putin je napomenuo da je Rusija spremna da potraži i napravi razumne kompromise radi rešavanja ukrajinskog pitanja, ali da trenutno nema sadržajnih pregovora, jer ukrajinska strana to odbija.

On je naveo da bilo koji ishod ukrajinskog sukoba mora da bude u korist Rusije, i da bude zasnovan na realnoj situaciji na terenu. Putin je podsetio da je Kijev dva puta odbacio sve inicijative za pregovaranje koje je Rusija uzela u obzir.

Govoreći o učinku u ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini, Putin je istakao napredovanje ruske vojske u pravcu Hersona, naglasivši da sve promene idu u korist Oružanih snaga Rusije.

Prema njegovim rečima, iskustvo ruskog vojnog osoblja i poboljšani kapaciteti ruskog vojno-industrijskog kompleksa imaju dobar efekat.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here