Kosovo online

Potpredsednik DPK Enver Hodžaj izjavio je da kosovska vlada treba da izbriše Rezoluciju SB UN 1244 iz Nacrta statuta Zajednice srpskih opština i da ga potom uputi Ustavnom sudu na ocenu.

– Vidim to kao mogućnost da u stvarnosti, prihvatanjem nekih malih kompromisa, možemo da dobijemo veliko dostignuće kao što je članstvo Kosova u NATO. U 2025. godini ne vidim veće dostignuće – rekao je Hodžaj.

To je, kako je naveo, cilj DPK ako dođe na vlast.

On nije isključio mogućnost da za put ka evropskim integracijama Kosovo prihvati Zajednicu srpskih opština, što po njemu znači autonomiju kosovskih Srba.

– Mislim da je tako nešto moguće, ali ne mislim da ćemo morati da dozvolimo stvaranje Republike Srpske na severu. Postoje modaliteti koji u suštini nisu ni politička ni teritorijalna autonomija – istakao je Hodžaj.

Prema njegovim rečima, članstvo Kosova u NATO će morati da ide “ruku pod ruku” sa normalizacijom odnosa sa Srbijom. Dodao je da u tim okolnostima možda neće biti postignut konačan sporazum sa Beogradom, ali će, kaže, Kosovo moći da uđe u NATO.

– To bi promenilo paradigmu Srbije u odnosu na Kosovo, da više ne može da ima teritorijalne pretenzije prema NATO državi jer bi zaratila sa Alijansom. To bi bila naša sledeća pobeda – smatra Hodžaj.

Prema njegovim rečima, Kurti je prihvatio ZSO pred poslanicima u parlamentu, čime je, kaže, naneta najveća šteta Kosovu u poslednjih 30 godina.

– Kurti, Osmani i Konjufca su poslali pismo Savetu Evrope da prihvataju sve moguće obaveze iz dijaloga Kosova i Srbije i Kurti na svakom sastanku kaže da prihvatamo to u paketu, koji znači potpisivanje sporazuma. Tako da je Kurti prihvatio ZSO za koju ne znamo ko je napisao taj nacrt, koji dovodi u pitanje državnost Kosova. To je najveća šteta koju je naneo Kosovu u poslednjih 30 godina – napomenuo je Hodžaj.

3 COMMENTS

  1. Glavni problem tzv Kosova je što albanski političari neće da prihvate realnost – rezolucija SB 1244 je jedini VAŽEĆI međunarodni dokument po kome će hteli-nehteli biti Srbija !!!

  2. Pa vi bi ga izbrisali kad bi mogli jel ovaj dokument 1244 vas stiti jel aki ga izbrisete Srpska armija ima pravo onda da uce na Kosovo jel nije priznato toje suverena teritorija Republike Srbije.

  3. Р1244УН
    ЈЕ ЈАСАН
    ПОТПИСАЛИ СВИ
    КИМ ЈЕ СРБИЈА🇷🇺☦️🇧🇾
    СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇧🇾

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here