Tanjug/AP

Zapad koristi Ukrajinu da ugrozi bezbednost Rusije, verujući u “iluziju” da može da nanese strateški poraz Moskvi, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin.

Govoreći na proširenoj sednici tokom samita BRIKS-a u Kazanju u četvrtak, Putin je naveo da nastanak “pravednijeg svetskog poretka” ometaju “sile navikle da razmišljaju i deluju u logici dominacije nad svime i svima”.

Prema Putinovim rečima, “nezakonite jednostrane sankcije” Zapada i mešanje u poslove drugih zemalja pod izgovorom “brige za demokratiju i ljudska prava” aktivno podrivaju regionalnu i globalnu stratešku stabilnost i podstiču “međudržavne sukobe”.

Putin je kao primer ukazao na Ukrajinu, navodeći da se ona koristi za “stvaranje kritičnih pretnji po bezbednost Rusije”, dok se vitalni interesi Moskve, kao i njena “pravedna zabrinutost zbog kršenja prava ljudi koji govore ruski” ignorišu.

Strani podržavaoci Kijeva “više čak i ne kriju svoj cilj da nanesu strateški poraz našoj zemlji”, rekao je ruski predsednik, dodajući da je uverenje Zapada da može da postigne svoje ciljeve “obična iluzija”.

“U to mogu da veruju samo oni koji ne poznaju istoriju Rusije, jer ne vode računa o jedinstvu i snazi duha Rusa iskovanog vekovima” zaključio je Putin.

1 COMMENT

  1. PUTINE ILUZIJA SI SAM SEBI ,KUCA VREME LAGANO ! TO STO TI RADIS STOSTRUKO CE SE VRATITI U RUSIJU , NAZALOST A I NA PRAVDU ! PREVISE NA DUSI IMAS JAUKA smrtno ranjenih i ranjenih i njihovih porodica .TAJ BRICS JE OBICAN SUPLJAK PRICA ! UCE KAKO KRASTI TUDJU ZEMLJU I UBIJATI !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here