Youtube/RTS Prikazuje
RTS Planeta

Dajemo predloge emisija koje možete sledeće nedelje pratiti na kanalima RTS.

Ponedeljak, 28. 10.

Oko: Svetislav Pešić – zašto sam odlučio da ostanem

U ekskluzivnom intervjuu za RTS Svetislav Pešić govori o tome s kim je sve pregovarao? Šta je tražio od Čovića, šta od Zvezde i Partizana, a šta su od njega tražili igrači. Svetislav Pešić jedini je od velikih srpskih trenera koji je kao selektor predvodio tri generacije naših košarkaša.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Utorak, 29. 10.

Fantastična planeta 2: Dečija planeta

U novoj epizodi Fantastične planete Vladimir Banić u Keniji istražuje koliko je opasan put do škole, ali i kako trčanje od malih nogu pravi Olimpijske šampione. U Peruu na ostrvima od trske na jezeru Titikaka razgovara sa desetogodišnjom decom koja su dovoljno zrela da čamcem do škole voze mlađu braću i sestre. U Danskoj se upoznaje sa gimnazijom u kojoj učenici i zapošljavaju, ali i otpuštaju nastavnike, kao i direktore.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta.

Sreda, 30. 10.

Koncert: Šaban Bajrammović i Dobrovoljno kovačko društvo

Koncert Šabana Bajramovića i orkestra „Dobrovoljno kovačko društvoˮ, koji je održan u Sava centru, 15. decembra 2006. godine. Na ovoj večeri, Bajramović je predstavio svoj album „Romano rajˮ, objavljen za PGP RTS.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Četvrtak, 31. 10.

Čovek koji je rekao Hitleru Ne

Radio-televizija Srbije, povodom 80 godina od protesta 27. marta 1941. godine, emitovala je dokumentarni film ,,Čovek koji je Hitleru rekao NE – priča o Svetoliku Dragačevcu i 27. martu“ autorke Slađane Zarić. Kroz jedan od najkontroverznijih datuma u srpskoj istoriji vodi nas glumac Nenad Jezdić.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Petak, 01.11.

Šarenica: Na talasima Panonskog mora

Saznaćete tajnu jedne školjke iz Panonskog mora i sve tajne majstora kobasice i kulena pred još jedan “Srem klob kob fest”! Kako Kosovski boj izgleda u stripu, a kako vesele sedamdesete u jednoj predstavi? Sa stručnjacima govorimo o najezdi smrdibuba, a o radosti igre sa glumcima Narodnog pozorišta u Nišu.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Subota, 02.11.

Bioskop: Treći ključ

Mladi bračni par se posle dugog čekanja upravo uselio u stan. Međutim, od samog početka se dešavaju čudne stvari. Oko njih se kreću neobični neznanci, a noću neko pokušava da provali u stan ali u tim provalama ništa nije ukradeno. Obuzima ih strah. Kasnije im neko u pismu šalje priličnu svotu novca. Iako ta svota može da ih izvuče iz materijalnih neprilika, nerado ga troše jer ne znaju njegovo poreklo.

Dostupno na internet platformi RTS Planeta

Nedelja, 03. 11.

Serijski program: Nobelovac

Serija od osam epizoda prati život književnika Ive Andrića tokom nekoliko meseci u jesen i zimu 1961. godine, od trenutka kada je saznao da je dobio Nobelovu nagradu do povratka sa ceremonije dodele, preko Švajcarske, u Beograd. Svaka od epizoda ima dva paralelna toka naracije: jedan, vezan za 1961. godinu, u kom pratimo Andrićeve pripreme za odlazak u Stokholm, i drugi, subjektivni skokovit povratak u prošlost.

Sve epizode serije su dostupne na internet platformi RTS Planeta

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here