foto: Nebojsa Paraušić/ MN press
Željko Obradović

Posle dva uzastopna trijumfa prošle nedelje u Evroligi i posle blage nesigurnosti u Zadru Partizan u 20.30 (SK1) dočekuje bolonjski Virtus. Biće to meč protiv jedine ekipe koja nema trijumf još uvek ove sezone u Evroligi, ali će i utoliko to biti i komplikovan meč za izabranike Željka Obradovića.

Partizan je u utorak trenirao sa svim igračima. Retko se to dešavalo, ali bila je prava gužva na treningu jer su svi u konkrenciji za meč sa Virtusom. Ko će tačno igrati znaće se u pred sam meč.

Kojih god 12 igrača bude u protokolu moraće da budu spremni na veoma zahtevnu utakmicu jer Virtus sigurno neće doći sa belom zastavom.

– To je prvi problem ove utakmice, u tom timu ima mnogo karaktera i imaju kvalitet i vodi ih trener odlično. Biće mnogo motivisani. Zamislite bilo koji tim u takvoj situaciji sa kojim motivom će doći ovde. Da bi pobeđivao u Evroligi moraš da budeš koncentrisan od prve do poslednje sekunde. Naš tim krasi borbenost, želja i bez toga je veoma teško. Moja ekipa može sa svakim da igra ravnopravno sa svakim ako shvati da je jedini način ta borbenost i koncentracija na vrhunskom nivou – kaže Željko Obradović.

Nedavno je Partizan imao mnogo problema u Zadru. Odigrao je odlično prve dve četvrtine, a zbog treće je umalo izgubio utakmicu.

– Pouka je da smo bili dekoncentrisani i da to ne bi valjalo da se ponavlja. Ukazali smo na pripremu utakmice i kako smo hteli da igramo tu utakmicu a ta četvrtina je bila zabrinjavajuća. Na sreću dobili smo tu utakmicu i to je valjda najvažnije. Pouke pametnim ljudima znače da ne prave iste greške kao ranije.

1 COMMENT

  1. Odbrana I odbrana i odbrana ENERGIJA ZUSTRINA TRCANJE BRZINA skok samo tako ovaj tim moze da POBEDJUJE

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here