Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija uvek poštovati prava migranata i njihovo ljudsko dostojanstvo, ali da ćemo uvek štititi svoju zemlju, jer, kako je istakao, red i poredak moraju da postoje.

Vučić je, posle sastanka sa premijerima Slovačke i Mađarske Robertom Ficom i Viktorom Orbanom, odgovarajući na novinarsko pitanje o stavu Srbije prema migracijama, rekao da Srbiji ne pada na pamet da bude hot spot za migrante, kao i da mu to niko od “većih igrača” na evropskom kontinentu nije tražio.

– Niko me nije pitao da li hoćemo da budemo hot spot za migrante, niti sme. Ne pada mi na pamet da o tome razgovaram – istakao je Vućić.

Predsednik je rekao da je na trilateralnom sastanku bilo reči i o sukobu u Ukrajini, o kojem sva trojica sagovornika, kako je naveo, imaju bliska gledišta.

– Mi ne govorimo o velikim pobedama, već o miru kao nasušnoj potrebi ne samo naše tri zemlje, već i čitavog kontinenta, pa i sveta – naglasio je Vučić.

Dodao je da je bilo reči i o ekonomiji, odnosno o potencijalnim investitorima zainteresovanim za ulaganja u Srbiji, kao i o američkim izborima.

– Čitali smo najnovije istraživanje, ali ne bih da kažem ko ga je naručio. Čekamo vesti 5. novembra, iako mislim da do tada ipak neće biti sve gotovo, već da će izborni proces biti završen do 11. decembra – rekao je Vučić.

On je rekao da je sa dvojicom sagovornika dogovorio učestale trilateralne sastanke i najavio da će uskoro u Beograd doći premijeri Mađarske i Slovačke Viktor Orban i Robert Fico.

Vučić je naveo da u poseti Sribji uskoro dolazi i češki premijer Petr Fijala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here