EPA-EFE
Mark Rute

Ako bi Severna Koreja poslala trupe u Ukrajinu da se bore za Rusiju, to bi značajno eskaliralo sukob, izjavio je danas generalni sekretar NATO-a Mark Rute.

Rute, koji je preuzeo dužnost u NATO-u početkom meseca, napisao je na platformi Iks da je razgovarao sa predsednikom Južne Koreje Jun Suk-Jeolom o bliskom partnerstvu Alijanse sa Seulom, sa fokusom na saradnju u oblasti odbrambene industrije i međusobno povezanu bezbednost evroatlantskog i indopacifičkog regiona, preneo je Rojters.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski rekao je prošle nedelje da se Severna Koreja sprema da pošalje 10.000 vojnika kao pomoć u ratnim naporima Moskve, kao i da su neki severnokorejski oficiri već raspoređeni na ukrajinskoj teritoriji koja je pod kontrolom ruskih snaga.

Rute i Pentagon su prošle nedelje saopštili da još nisu pronašli dokaze o vojnom prisustvu Severne Koreje na terenu u Ukrajini.

Zapad odavno optužuje Severnu Koreju da snabdeva Rusiju oružjem.

Rusija i Severna Koreja negiraju da su uključene u transfere oružja, a Kremlj je takođe odbacio tvrdnje zvaničnog Seula da je Severna Koreja možda poslala deo svog vojnog osoblja kako bi pomogla Rusiji u ratu protiv Ukrajine.

1 COMMENT

  1. ЗАШТО ОВАЈ холандез
    НЕ ПРИЗНА ДА РУСИ ПАКУЈУ америчке ПЛАЋЕНИКЕ УБИЈЕНЕ НА ТЕРИТОРИЈИ РУСИЈЕ🇷🇺
    И ШАЉУ ИХ У САМДУЦИМА НАЗАД У АМЕРИКУ
    КОЈА ЕСКАЛАЦИЈА
    КО ТО ПЛАЋА азов нацисте
    ТАЈ ИСТИ нато и америка
    КОГА ВИШЕ ЛАЖЕТЕ
    ДОКАЗИ КРАЈ ПОСТОЈАЊА ДРЖАВЕ
    УКРАЈИНЕ
    ПРЕДНОСТРОВЈЕ ЈЕ РУСИЈА🇷🇺☦️🇷🇺

    СЛАВА НА ВИСИНИ БОГУ☦️
    СЛАВА РУСИЈИ🇷🇺☦️🇷🇺

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here