Tanjug
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je telefonski razgovor sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom, kome je zahvalio na podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

Jedna od tema razgovora bilo je i 80 godina od oslobođenja Beograda, a Vučić je Putinu zahvalio na čestitkama i ukazao mu na nepokolebljiv i slobodarski duh srpskog naroda i zahvalnost Srbije jedinicama Crvene armije koje su zajedno sa srpskim jedinicama učestvovale u oslobađanju Beograda.

“Razmenili smo mišljenje o svim važnim bilateralnim pitanjima, i onim ekonomskim, i posebno sam se zahvalio predsedniku Putinu na tome što je preko Aleksija Milera učinio to da Rusija i ove zime obezbedi dovoljne količine gasa za Republiku Srbiju, na nivou od 6 miliona kubnih metara, plus 2 miliona, plus 3 miliona. Ovo je shema koju ste zapamtili još iz prethodnih godina, koja je za nas od izuzetnog značaja, po vrlo povoljnim cenama”, naveo je Vučić na Instagramu.

Dodao je da su razgovarali i o drugim važnim političkim pitanjima, a deo toga će javnosti saopštiti sutra.

“Izrazio sam nadu baš kao i pre dve i po godine, da Srbija neće uvoditi sankcije Ruskoj Federaciji, kao što sam izrazio izuzetnu zahvalnost za podršku našim naporima u UN po pitanju različitih rezolucija, a posebno stalnu podršku teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije. To je nešto što se neće menjati. Verujem da će ovo doprineti daljem razvoju srpsko-ruskih odnosa, i da ćemo moći, ne samo da se pomažemo, već i da razvijamo poverenje između naših naroda i zemalja”, naveo je on.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here