Unsplash
Ilustracija

Ukoliko ste primetili da sa nekim ljudima jednostavno ne možete da se složite i budete prijatelji, razlog tome možda leži u astrologiji.

Iako sve kombinacije horoskopskih znakova mogu biti divni prijatelji, nekima je to zbog njihovih urođenih osobina ipak malo izazovnije. Evo koje su najgore kombinacije prijatelja, prema astrolozima:

1. Ovan i Rak

Ovnovi su emotivniji nego se čini na prvi pogled i to je nešto što ih povezuje s prijateljima Rakovima. I Ovan i Rak su dobri slušatelji i brižni su prema drugima. Problemi se javljaju u trenucima kad se Ovan preterano sukobi s Rakom, pa u žaru trenutka kaže nešto čime mu povredi osećanja. Ovnovi su impulsivni i žele da urade stvari odmah, dok su Rakovi mnogo oprezniji i skloni dobro da promisle pre kretanja u akciju. Oba znaka su sklona kontroli i tu stvari mogu postati napete. Rak nije dovoljno spontan za avanturistički nastrojenog Ovna i na kraju ova dva znaka mogu početi jedan drugome da idu na živce, a prijateljski odnos će postati napet.

2. Bik i Jarac

Bikovi i Jarčevi su izuzetno tvrdoglavi znakovi, pa ova kombinacija nije neka sreća. Ako i postanu prijatelji, nakon nekog vremena će shvatiti da se njihove nesuglasice ne mogu rešiti. Moguće je da problem leži u tome što su oba znaka pouzdana, nezavisna i prizemna, pa su zapravo previše slični. Ni Bik niti Jarac ne prilagođavaju se dobro promenama i ne vole ih zapravo, vrlo su nefleksibilni. Na kraju u tom prijateljstvu niko neće popustiti i niti jedna strana ne prihvata kompromis. Takvo prijateljstvo s vremenom će samo nestati.

3. Blizanci i Bik

Blizanci su vrlo spontani i živahni. I Blizanac i Bik znaju kako da naprave zabavu, a problem nastaje kada Bik odbije da učiniti bilo koju od stotinu zabavnih stvari koje Blizanac želi da uradi. Bik može biti neverovatan kad su zabava i druženje u pitanju, ali isto tako mu treba pauza i odmor od svega. Blizanci bi se mogli zabavljati bez predaha do kraja života i nisu skloni razumevanju za potrebe drugih. Blizančeva dobrodušna mlitavost, Bika može veoma da iznervira, a ‘poludeće’ nakon što ga Blizanac, po ko zna koji put, pokuša ispraviti i uveriti u nešto. Tad može doći do žestoke svađe i kraja tog prijateljstva.

4. Rak i Vaga

Vage ponekad znaju da budu pomalo bezosećajne, dok su Rakovi preterano osetljivi. Ako neosetljivost Vage spojite s preosetljivošću Raka, dolazi do problema. Takođe, iako Rakovi mogu očajnički nastojati da nikome ne nanesu bol, to se ipak događa. Oba znaka su sklona naglim promenama raspoloženja i lako će se sukobiti kad obe strane uhvati ‘crnilo’. U ovoj kombinaciji prijateljskog odnosa je previše emocija i niti jedna strana nije sklona realno promisliti o svemu i tek tad reagovati.

5. Lav i Lav

Spojiti dva Lava je recept za siguran neuspeh. Lavovi su skloni liderstvu, imaju visoko mišljenje o sebi i priželjkuju da im se drugi stalno dive. Kada se spoje dva Lava, ko će biti vođa, a ko sledbenik? U takvom odnosu konstantno će se voditi borba za moć. Obe strane će biti takmičarski raspoložene i obe su navikle da pobeđuju. Taj odnos će biti sasvim u redu sve dok vlada neka ravnoteža i niti jedna strana ne dolazi do izražaja. Ali, čim jedan počne da pobeđuje više od drugog ili dobije više pažnje, doći će do trzavica. Kad stvari krenu naopako, niti jedna strana neće hteti da ispadne loša, tako da tu neće biti velikih svađa, divljanja i uvreda. Vrlo je verovatno da će ovo prijateljstvo, kad dođe svom kraju, raspasti se vrlo tiho i za druge ljude neprimetno.

6. Devica i Ovan

U početku ovog prijateljstva će Devica biti jako impresionirana Ovnovom žudnjom za avanturom i životom, ali s vremenom će se Ovnova nepromišljenost i nedostatak kontrole sukobiti s celom Devičinom životnom filozofijom. Devica ne žuri, ona istražuje i ne reaguje dok joj se u glavi sve ne posloži ili dok se ne posloži situacija oko nje, a Ovan ne razmišlja tako, on nepromišljeno srlja u sve i svašta. Kad stvari postanu napete između njih dvoje, lako je moguće da će jedno drugome izgovoriti stvari zbog kojih će kasnije zažaliti, a što će dovesti do žestoke svađe. Na kraju, bez obzira koliko se Ovan kajao i izvinjavao, Devica mu verovatno neće oprostiti, osim ako ne napravi neku veliki, hvalospeva vredan, gest.

7. Vaga i Škorpija

Škorpije su tajanstvene i imaju ono nešto zbog čega privlače ljude. Vage su šarmantne i ljubazne, pa nije teško shvatiti zašto bi svaki znak želeo da bude prijatelj s njima. Međutim, Škorpijin intenzitet i opsesivne sklonosti, mogli bi loše uticati na Vagu. Škorpija neće odobravati brz i ležeran pristup Vage istini i vernosti. Takođe, teško će podneti ako Vaga nađe još jednog dobrog prijatelja, jer će osetiti ljubomoru. S obzirom na to da su Vage vrlo društvene, to bi se i moglo dogoditi. Škorpija se tad može udaljiti, a Vaga neće shvatiti zašto njihovo prijateljstvo nije uspelo.

8. Škorpija i Blizanci

I Škorpija i Blizanci su izuzetno inteligentni i magnetski privlačni drugim ljudima. Obe strane oduševljavaju i fasciniraju svojim pričama i sposobnošću vođenja razgovora. Kada ova veza dobro funkcioniše, Blizanac je u stanju da opusti pomalo ukočenu Škorpiju i inspiriše je da ne shvata sve tako ozbiljno. Blizancima se sviđa Škorpijina sposobnost usredsređivanja na ono što radi, kao i činjenica da sve radi sa strašću. Međutim, vremenom bi Škorpija mogla postati sve više ljuta zbog neozbiljnosti Blizanaca, jer pripadnici tog znaka zaista ništa ne shvataju ozbiljno. Škorpijina filozofija je – postoji vreme za smeh i gluposti, ali to nije svaka sekunda u danu, ponekad treba biti ozbiljan. Škorpije vrlo ozbiljno shvataju svoje odgovornosti i neće dobro reagovati kada ih Blizanci pokušavaju da ih nagovore da to zanemare i zabavljaju se.

9. Strelac i Devica 

Ova oba znaka su pametna i imaju dobar smisao za humor, zbog čega mogu postati dobri prijatelji. Ali, Devica je sklona kritikovanju, a to bi Strelcu moglo veoma da smeta – mogli bi se osećati kao da ih Devica stalno kritikuje zbog načina na koji žive i ne pridržava se pravila koja je Devica nametnula. Vremenom se Strelac može početi da oseća vrlo ograničeno od strane Device, a to je nešto što najteže podnosi, kad mu neko pokušava da oduzme slobodu, na bilo koji način. Stoga, iako će se u početku diviti Devici, na kraju će prijateljstvo s njom za Strelca delovati klaustrofobično.

10. Jarac i Strelac

Suprotnosti se ponekad privlače, a ponekad te suprotnosti znaju stvoriti vezu koja nikada ne puca. Sve dok su i Jarac i Strelac iskreni u pogledu onoga što žele od prijatelja i toga koliko su spremni da prihvate različitost druge strane, tada ova veza može da funkcioniše. Ali, ako se Jarac samo pretvara da ga nije briga za Strelčevu nesposobnost da se obaveže ili njegov slobodoumni stil života, tada će biti problema. Jarčevi iskazuju zabavnu stranu i vole da imaju prijatelje poput Strelca s kojima se mogu zabavljati. Međutim, Strelac je ponekad jednostavno previše nestašan i neozbiljan za Jarca. Ukoliko Strelac učini nenamerno nešto da povredi Jarca, ovaj će neko vreme ćutati o tome, a potom će eksplodirati. Strelac će u međuvremenu potpuno zaboraviti na to pa će smatrati kako je Jarčev bes neopravdan. Ukoliko obe strane u ovom odnosu ne razgovaraju o svojim problemima i problemima koje imaju jedno s drugim, ljutnja će biti sve veća i veza će postati toksična.

11. Vodolija i Lav

Vodolije ne žele nikakve emocionalne drame u svojim životima, a Lavovi su skloni dramatiziranju. Ova oba znaka su ugodno društvo i to na potpuno jedinstvene načine. Vodolije su humanitarci i rade na spasavanju sveta. Vrlo dobro prihvataju druge i ne mare za nečije bogatstvo ili nedostatak istih. Lavovi pak vole ljude, posebno one koji vole njih i dive im se. Oni uživaju u novcu, u tome što ga imaju i poznavanju onih koji ga imaju. U suštini, Vodolija i Lav nemaju mnogo toga zajedničkog. Lav može postati preterano emotivan kada se to prijateljstvo završi, a Vodolija će se samo zatvoriti.

12. Ribe i Vodolija

Oba znaka su izuzetno kreativna i maštovita. Povezaće ih umetnost, muzika i pozorište. Međutim, Ribe će postepeno postati naporne za Vodolije: previše emocionalne i preterano privržene. Vodolije će hteti da Ribe očvrsnu što će ove samo povrediti. Vodolije bi u suštini mogle da optuže Ribe da konstantno glume žrtvu i ne bi bili daleko od istine. Vodolije su vrlo nezavistan znak, pa verovatno neće imati želju i potrebu da razgovaraju s Ribama onoliko koliko će Ribama to trebati. U jednom trenutku, Vodolije će se ‘izlanutii’ i reći nešto što će povrediti drugu stanu i doći će do svađe. Ribe će potom pokušati da poprave prijateljstvo i moguće je da uspeju u tome, ali to više nikad neće biti odnos kakav je bio.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here