EPA
Sten Vavrinka

Sten Vavrinka danas u Stokholmu igra kao treći najstariji polufinalista bilo kog turnira u istoriji ATP tura (od 1990). Samo su Džimi Konors i Ivo Karlović bili stariji kada su izveli slične podvige.

– Ne mogu da promenim moje godine, ali mogu da se borim do kraja – rekao je za ATP Švajcarac koji sledećeg marta puni 40 godina.

– Baš to i pokušavam svaki put kada izađem na teren. Uvek pokušavam da napredujem i uživam u onome što radim. Razlog zašto i dalje igram ovakve mečeve je zato što od ljudi dobijam energiju na terenu i veoma sam srećan što imam priliku da igram još jedan meč ovde.

Vavrinka je u četvrtfinalu napravio veliko iznenađenje – savladao je 13 godina mlađeg Andreja Rubljova, prvog nosioca i kandidata za plasman na završni Masters u Torinu, sa 7:6 (7:5), 7:6 (7:5). Bio je to njihov peti meč, trostruki gren slem šampion sada ima tri pobede.

– Andrej je fenomenalan teniser, ali ja sam uspeo da ostanem fokusiran i smiren – objasnio je Švajcarac.

– Odlično se osećam na terenu, dobro se krećem i uspeo sam da diktiram tempo.

Rival na putu do prvog finala još od jula prošle godine (Umag) je Tomi Pol. Obojica imaju po jednu pobedu, ali je Vavrinka svoju izvojevao još pre četiri godine u pariskom Bersiju. Amerikanac se revanširao na Kvinsu u Londonu 2022.

Pobednik najvećih turnira u Melburnu, Parizu i Njujorku trenutno je 217. na svetskoj listi. Stokholm ne samo da je prvi turnir u ovoj sezoni na kome je stigao do polufinala, nego je i prvi od Ju-Es opena prošle godine na kome je zabeležio više od jedne pobede. Poslednju titulu je osvojio još 2017. u Ženevi, a kaže da još ne razmišlja o penzionisanju.

Njegov duel sa Polom počinje danas u 14.30 časova, a za 18 je zakazano drugo polufinale između Grigora Dimitrova i Talona Grikspora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here