Tanjug/AP
Donald Tramp

Bivši američki predsednik Donald Tramp, koji je i kandidat na predstojećim predsedničkim izborima, pohvalio je voditelja Foks njuza Breta Bajera za njegov intervju sa, kako je naveo, “lažljivom” potpredsednicom Kamalom Haris.

Kako je preneo Vašington Tajms, Tramp je na Truth Social napisao “odličan posao Breta Bajera tokom intervjua sa lažljivom Kamalom Haris“.

Tramp je Haris nazvao “najgorom potpredsednicom u istoriji”.

– Čestitam Bretu Bajeru na teškom, ali veoma fer intervjuu, onom koji je jasno pokazao koliko je Kamala potpuno nekompetentna – napisao je on.

Tramp je naveo i da Kamala Haris “jedva da je u stanju da priča o bilo kojoj temi osim o čoveku koji je imao najbolju ekonomiju ikada”, i “najjaču granicu u istoriji”, odnosno o njemu samom.

Haris, koja je i kandidatkinja demokrata na predsedničkim izborima, imala je prvi intervju za Foks njuz samo nekoliko nedelja pre izbora, 5. novembra.

Tokom intervjua Haris je govorila o imigraciji, ekonomiji i svojim političkim idejama. Ona je kritikovala Trampa, rekavši da nije sposoban za predsednika.

– Ljudi su iscrpljeni nekim ko se izjašnjava da je vođa, ko provodi puno vremena ponižavajući i upuštajući se u lične pritužbe, u kojima se radi o njemu, a ne o američkom narodu – rekla je ona.

Nakon intervjua, Trampov izborni štab je Kamalu Haris nazvao “olupinom voza”.

– Ni na jedno pitanje nije mogla dati direktan odgovor jer nema odgovora. Cela Kamalina kampanja zasnovana je na lažima o predsedniku Trampu. Kamala ne može da podnese pritisak intervjua za Foks njuz, ona sigurno ne može da podnese pritisak da bude predsednica Sjedinjenih Država – rekla je portparolka Trampovog izbornog štaba Karolin Livit.

Tramp je uoči intervjua Kamale Haris kritikovao Foks njuz, navodeći da je ta televizija “potpuno izgubila svoj put”, zbog toga što je imala neke goste u emisijama koji su članovi izborne kampanje demokrata.

– Ne vredi raditi intervjue na Foks-u, jer se sve to u proseku pretvara u NIŠTA – objavio je u Tramp ranije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here